Varför håller Sverige kvar en plats?

Om man hänger på Fasterskier.com, den nordamerikanska motsvarigheten till langrenn.com har man under den senaste tiden kunnat läsa en del om kvoterna till längddelen av OS. Anledningen till allt snack är att USA har väldigt liten kvot eftersom de inte presterat så bra den senaste tiden. Men, många länder, inklusive Sverige har en högre kvot än de tänkt använda, vilket i sin tur gör att dessa överblivna platser portioneras ut bland de länder som har småkvoter. På den här sidan berättar man att Sverige har valt att ta ut 16 åkare (minus Lina Andersson) men har ändå valt att hålla kvoten på 17 åkare och ge bort de sista tre (Sveriges kvot är 20 pers). Betyder detta att man bara garderar sig, eller har man något i kikaren?

Förmodligen inget i kikarn eftersom SOK släppte vad man tror är de sista namnen idag. Men man kan ju alltid hoppas?

Och enligt signaturen JE som pratat med skidförbundet ser Mats Larsson ut att bli reserv på hemmaplan. Skulle nu någon bli sjuk och han tas ut lär det bli väldigt svårt för honom att hantera tidsomställningen på så kort tid… Jag föreslår att Larsson köper en flygbiljett till Vancouver på vinst och förlust och laddar på egen hand inför en eventuell reservplats!

Etiketter: