Lina Andersson missar (förmodligen) OS

Lina Andersson och Anna Olsson (Dahlberg då)
I en TT-intervju kan man läsa att Lina Andersson börjar tappa hoppet inför OS. Hon insjuknade efter SM och känner att tiden börja rinna ut för henne.

”Jag har inte bestämt mig definitivt, men det känns som om OS är långt borta. Jag är i ett sånt svårt läge, jag har jobbat mot tiden i väldigt många veckor. Till slut har man ingen tid kvar. Man måste ha träning i bagaget om man ska till ett OS. Och om jag åker på ett OS gör jag det för att slåss om medaljerna. Jag är inte nöjd med att bara delta på ett OS.
– Det lutar väldigt kraftigt åt att det blir svårt. Jag har inte bestämt mig…eller det har jag väl nästan gjort.”

Och om nu Lina stannar hemma verkar det inte bli någon ersättare:

”Vi får nog nöja oss med sju. Det funkar. Skulle man ersätta Lina så får man ta någon till en stafett som inte kvalificerat sig själv.”