Södergren hoppfull

Anders Södergren
Anders Södergren har inte gett upp hoppet om medaljer i OS. På sin hemsida skrev han igår att söndagens träning var ett stort fall framåt och att det känns uppåt igen.

”Får jag träna gott framöver och köra VC-genrepet i Canmore över 15 km (f), så kanske jag hinner komma i OS-form. Jag måste bli lite starkare, orka lite till, för att få tryck i åkningen. Det som ger speed i åkningen. I dag orkade jag åka på i ett relativt jämnt tempo, som på ett tuffare träningspass.”

För att få ihop all den träning som han anser sig behöva står han över höghöjdslägret och drar till över Atlanten först den första februari med sprintlaget. Skönt att förbundskaptenerna inte är lika hårda som förr (ni minns väl när Mathias Fredriksson blev utslängd ur landslaget då han inte ville vara med på alla läger). Abrahamsson till Expressen:

”Det är viktigt att han får vara hemma en vecka till. Han gjorde det bra på SM och har en stegrande formkurva. Det är otroligt viktigt för honom att han tar en vecka till hemma.”