20 december 2009, av Oskar

Northug igen

Är det någon som kan stoppa honom?

Hur som helst var tävlingen och dess form som vanligt ett sömnpiller och det kändes konstigt att inte ha Södergren som lokomotiv längst fram. Frågan är om Northug orkat med även då? Förmodligen.

Usch nä jag är för trött för att skriva något klokt. Läs istället vad de dagliga bladen har att säga.

8 kommentarer till ”Northug igen”

Jag tycker att detta var ett väldigt postivt och viktigt besked för svenska herrlaget. Olsson och Rickardsson hänger med hela vägen in och har även tagit ordentliga dragpass. Fredriksson (som hade ett dåligt startläge) hänger med nästan hela vägen och tar även han ett dragplats. Snälla lagledning: Ge Fredriksson och Rickardsson klartecken till OS så att de kan optimera formen dit.

Inlagd: 2009-12-20, 22:43
Skriven av: Alexander

Kopierar in här det jag skrev i dam-tråden:

Håller med om att någon/några exempelvis svenskarna eller ryssarna borde ha lagt en en ordentlig stöt när Petter låg långt nere i fältet. Tror att han fått det tufft då att ta sig förbi alla åkare när alla framför honom åker så fort de kan… Sen kan det bära och brista. Mer spännande än en gruppresa och så kommer Petter som vanligt på slutet. Något att tänka på inför OS? För att vinna måste man våga…

Bra av Mathias att ta WC-poäng. Antal svenskar som tagit WC-poäng hittills i distans: 5 (Hellner, Olsson, Modin, Fredriksson och Rickardssson).

I sprint är maxkvoten nästa säsong redan fixad då 9 svenska herrar tagit WC-poäng där.

Inlagd: 2009-12-20, 22:57
Skriven av: Jörgen

Känns som att en hel del nationers toppåkare måste hjälpas åt att dra ett högt temmpo för att knäcka denna man. I särklass världens bästa skidåkare just nu. Bara att lyfta på hatten, han behärskar ju allt. Kul med Olsson och Richardsson bara Södergren som saknas nu.

Inlagd: 2009-12-21, 09:39
Skriven av: Kim

Kan inte alla länder avsätta en gubbe som ser till att åka i en klunga runt Northug i början av loppen och satsar allt på att ligga i vägen. Man behöver väl inte ens ta till ojusta metoder utan bara åka lite långsammare än tätgruppen så att Petter blir avhängd :-). Det är surt att det just är Norge som fått fram en sådan åkartyp som Northug eftersom Norge var de enda förutom Sverige som verkar varit emot alla tråkiga masstarter. Inte ens damloppet var särskilt roligt trots att det hände betydligt mer där.

Inlagd: 2009-12-21, 09:57
Skriven av: Ingemar

jag pysslade med annat och såg inte loppet. Men jag verkade ju inte missat så mycket då.

Inlagd: 2009-12-21, 11:04
Skriven av: Sanna

Nytt bakslag för Södergren:

http://www.expressen.se/Sport/Vintersport/1.1822035/nytt-bakslag-for-sodergren-tung-och-seg

Tråkigt!

Inlagd: 2009-12-21, 20:48
Skriven av: Jörgen

Otroligt tråkigt för Södergren. Dock om någon kan komma i form till OS med dåliga förutsätningar så är det han.

Inlagd: 2009-12-21, 22:26
Skriven av: Alexander

Alexander: jag är inte alls säker, detta verkar inte alls bra och är ingen optimal OS-uppladdning för den gode Anders. Han var påtänkt att köra Tour de Ski (för att få upp tävlingsflåset) men nu blir det säkert inget med det och Anders har inga internationellt gångbara resultat denna säsong.

Det kan inte vara bra för självförtroendet men om han nu får åka till OS har han inget att förlora (och inga förväntningar på sig). Det kan dock till och med bli så att han petas ut från OS-truppen men vi får se. Hade det varit en mera okänd åkare som gjort samma resultat som Anders denna säsong hade denne inte alls varit aktuell för OS.

Sen för den som undrar: jag håller förstås alla tummar för honom, en personlig favorit.

Inlagd: 2009-12-21, 23:11
Skriven av: Jörgen

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values