Stackars Anna Olsson!!

Nu har jag tillslut kollat igenom dagens sprinttävlingar och det finns en hel del punkter att diskutera:

• För långa och tråkiga banor
• Lind inte ens vidare från prologen
• Hattestad inte vidare från kvarten
• Falken gör åter ett fantastiskt resultat
• Anna Olsson har ruggig otur
• Lina Andersson har också otur
• Otur är vanligt i sprint

Först och främst, jag tyckte banorna idag var till viss det otroligt tråkiga. Nästan första halvan av spåret gick ju bara spikrakt fram i lätt uppförslut. Eftersom jag såg loppet inspelat valde vi att spola förbi den delen i vissa heat. Sen att herrarna kunde glida igenom branta uppförsbacken var ju inte heller så värst kul… Nä, korta av banorna ögona böj! Annars tänker jag sluta kalla dessa lopp för sprint! (och kom inte och jämför med skidskyttets sprint – det är något helt annat).

Nästa punkt, Björn Lind. Han går inte vidare från kvalet. En sådan sak är viktig att ta upp eftersom banorna i OS är minst lika långa som idag och ligger på ungefär samma höjd. Med andra ord, går det knackigt här, går det kanske knackigt i Vancouver. Nu blir det hårdträning för din del Björn!

Hattestad, was up? Världens bästa sprintåkare går inte vidare från kvartsfinalen, det ska ju inte hända! Vad säger Norge om saken? Tyvärr (förr oss) är det ju så att när en norrman inte levererar så gör någon norsk det (bortsett från igår). Tack Dahl för att du spurtade ner Northug!

Hanna Falk höll inte riktigt hela vägen idag. Lite mer erfarenhet och träning så tror jag hon kan bli den nya sprintdrottningen! Hon är sjukt startsnabb, hon har bra maxfart och är en fin taktiker. Men mest av allt, hon verkar älska det hon gör så himla mycket! Jag ser redan fram emot nästa helgs sprint (hoppas banan är kortare).

Stackars stackars stackars Anna Olsson! Hon har minsann en jävla otur. Redan på krönet när Olsson och ryskan låg i bredd kände jag på mig att det här kunde gå illa och oh yeah det gjorde det så klart. Ryskan klarade inte att stå på benen och fällde Anna när de låg i högst fart. Och så var kraschen ett faktum. Tydligen är inget brutet utan ena nyckelbenet ska ha hoppat lite snett. Det låter ju bättre än brutet (det tog ett tag för Ferry) men vi lär nog få vänta ett tag innan Anna åker igen. Nu hoppas vi att hon är lika ihärdig på att rehab-träna som Emil Jönsson, så ska det här inte vara något problem inför OS!

Det var inte bara Anna som hade otur idag. Lina Andersson hade också otur i branta backen. När Lina låg i täten upp för branta backen körde Follis över Linas stav vilket gjorde att allt bara stannade upp. Ja bortsett från de som inte låg i täten utan en bit ner och kunde runda förstoppningen. En av de var Marit Bjørgen som senare gick och blev tvåa i finalen…

Till sist. I sprint kan man ha ”otur” och så kan man ha otur. Skillnaden mellan ”otur” och otur är rutin. Många skidåkare har ofta otur men i de fallen brukar det vara så att man kört lite klantigt och gett sig in i en fälla eller ett svårt moment där det är väldigt lätt att ha ”otur”. Otur däremot är ren otur som man själv inte kan göra något åt. Det såg vi i både Linas och Annas fall. Men men, trots allt en helt ok dag av våra vita trikåer på skidor!

Etiketter: