Kalla tvåa – igen!

davos_damtopp.png
Grafen visar antal sekunder efter vid varje mellantid och mål

Bortsett från ex-dopade ryssar var Charlotte Kalla snabbast i spåren idag! Eftersom vi har en sådan kort avstängningstid vid doping har Irina Khazova redan hunnit tillbaka i världseliten och med tanke på hennes helt sjukt överlägsna seger idag vette katten om hon är ren… men vi får utgå från att hon är det tills hon fälls, för att tala brott-språk. Kalla gjorde ett ruskigt bra fristils-lopp igen och jag tror att endast EPO kommer kunna stoppa henne i Vancouver på den här distansen!!

Usch jag tänkte mycket idag på vad Grenemark sa om EPO, det om att man är lika andfådd som vanligt men att mjölksyran aldrig riktigt kommer. Lite så såg det ut hos Khazova…

Kul att Bjørgen fortfarande håller ihop det också. Har bara gått och väntat på en dipp men det kanske håller hela säsongen den här gången? Steira åkte som vanligt bra och är nog en av mina favoriter i Vancouver. Johaug däremot kan vi glömma tror jag? Och Smigun, vart kom hon ifrån?! Vilken återkomst!

davos_svenskor.png
Grafen visar antal sekunder efter vid varje mellantid och mål

Anna Haag tia är också helt ok med tanke på hennes sega senaste veckor. Hon visar att det finns mer innanför den där västen. Anna Olsson klappade igenom helt, men det vet vi att det är lätt att göra på höjd. Ingen oro. Sara Lindborg såg ut att vara uträknad redan från första mellantid men höll ihop det helt ok och tog ytterligare några världscuppoäng. När kommer det stora breaket? Nästa vecka? Hur är hon kvinna mot kvinna?

Skidpepps stockholmskärlek Lisa Larsen kände nog av den höga höjden idag. Hon tappade mer på det lättåkta partierna så helt uträknad var hon nog inte. Med tanke på att landslagsledningen skickade ner henne så sent till Davos hoppas jag att man har förståelse för dagens prestation och ger henne chansen igen i ett fristilslopp så småningom.

Resultat

Läs mer: DN, Aftonbladet, Expressen

Nu sticker jag ut i skogen under eftermiddagen så räkna inte helt med uppdateringar från herrloppet. Men heja heja!