11 december 2009, av Oskar

Grenemark provade EPO

”Kalle Grenemark deltog i ett test efter karriären där studenter på GIH fick prova epo i början av 90-talet. Studien skulle visa effekterna av att man ökar tillväxten av antalet röda blodkroppar. Och effekten var enorm. Grenemark sänkte sin tid på en mils löpning med fyra minuter. Men han vet inte säkert om han var dopad, några i testet fick placebo-medicin.”

Crazy!

8 kommentarer till ”Grenemark provade EPO”

Det visar vad våra skidåkare fått tampas med. Elofsson gjorde det ruskigt bra när han vann 2guld i Lahtis mot dopade finnar och säkert flera länder.
Så jag kommer inte att sakna Kuitonen.
Sedan att Saarinen råkade vara sjuk och inte blev testad i Lahtis gör mig inte mindre misstänksam mot henne.
Det är synd att dom inte ännu har metoder framme för att testa för blodtranfusioner med eget blod. Det är något som förekommer i mästerskap i dag.
Det var därför jag blev väldigt upprörd då vissa åkare tog ledigt och åkte hem och ”tränade” under VM i Liberec. Hur kan det vara tillåtet?

Inlagd: 2009-12-11, 14:08
Skriven av: nisse

http://www.vinterstudion.se/

Jävligt roligt bild faktiskt. Emil ”Führern” Jönsson

Inlagd: 2009-12-11, 15:26
Skriven av: Martin V

Håller helt med Nisse. Hoppas verkligen att det blir en stramare linje framöver.

Ett annat exempel är Wassberg som var 20 sekunder från att ta samtliga guld 1987 och det gick en hel del rykten om Italienskt fusk på den tiden. I tillägg vägrade Wassberg använda pulvervalla på 5-milen, men det är ju en helt annan sak.

Inlagd: 2009-12-11, 16:04
Skriven av: Alexander

Nisse! Är det något jag missat när det gäller Kuitunen? Visst mistänker man Ryssar och Finnar hela tiden med hänsyn till historien. Men ingen är ju fuskare förrän dom avslöjats.

Inlagd: 2009-12-11, 19:29
Skriven av: Sten

En gång en fuskare – alltid en fuskare.

Jag köper inte det här snacket om att ”har avtjänat sitt straff så ska man behandlas som alla andra”. Det är för fasen idrott vi snackar om. Det går inte att jämföra med hur samhället i övrigt ser ut med brott och straff.

Har man bevisats skylding till grov doping, alltså inte medicin mot halsfluss eller liknande, så ska man bort för alltid. Dessa ryssar och gamla finska fuskare förstör mina helger i soffan framför tv:n. Bort med dem.

Jag kommer aldrig släppa vad Muhlegg gjorde mot Elofsson i Salt Lake. Det kommer jag sitta och mumla om på ålderdomshemmet.

Inlagd: 2009-12-11, 19:39
Skriven av: Gabriel

Sten – om att Virpi Kuitunen dopat sig:
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/skidor/article406125.ab
Finns många fler artiklar på nätet. Googla och du ska finna…

Nisse: jag håller med dig i princip. Men om idrottaren lurats av sin tränare/ledare att ta illegala preparat kan jag tänka mig förmildrande omständigheter men avstängning – absolut! Är det medvetet = livstid vad mig anbeklagar. Men sådant är svårt att bevisa och ofta tar ledarna på sig (eller får) skulden.

Det mest beklämmande med den stora finska dopingskandalen i Lahtis är att Harri Kirvesniemi åkte dit så att det stänkte. Måste svida hårt i finska skidhjärtan – han hade ett mycket högt anseende innan och en lång karriär bakom sig som nu är totalt nedsvärtat. Jag gillade honom innan och även idag och kan än idag inte förstå varför han gjorde det, verkar idiotiskt.

Kan tänka mig att det även stänkte över på hans fru Marja-Liisa Hämäläinen (som tagit tre OS- resp VM-guld i längd). Jag tror dock att den finska dopingkulturen är borta idag. De har nog lärt sig läxan och rensat, hoppas jag iaf.

Någon som vet vad Harri och Marja-Liisa gör idag? Misstänker att Frans kommer med svar här… :-)

Inlagd: 2009-12-11, 20:19
Skriven av: Jörgen

Harri har redan i många år varit produkt- och fabrikschef för Karhu (längdskidor): http://www.karhusports.fi/?page=Contact&i18n=en_US

Marja-Liisa har ett eget företag som erbjuder fysioterapi, massage med mera:
http://www.simpeleenhoitola.fi/

Inlagd: 2009-12-11, 22:12
Skriven av: RGB

Saxat från lang.se

Ytterligare en knäck fick det ryska förtroende i Davos under lördagen då VM-tvåan på femmilen Maxim Vylegzhanin nekades start på grund av för höga hemoglobinvärden.

Jag tycker det är så skönt att man nuförtiden är så noga med att testa blodvärdena. Ingen skillnad om man har det nya nyaste superceraepo eller gammal traditionell bloddopning som inte syns i dopingtesterna så syns det i blodprofilen. Det gör att man vet hos vem och var man i första hand skall söka.

Inlagd: 2009-12-12, 18:56
Skriven av: Frans

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values