Fredriksson på väg tillbaka?

I går gick distanstävlingen i Intersport Cup uppe i Idre. Loppet vanns av Rikard Andreasson, tvåa blev Daniel Richardsson och trea Mathias Fredriksson. Att Andreasson och Richardsson skulle åka så bra, det visste vi redan, men att Fredriksson skulle börja leverera, ja det har känts lite mer avlägset med tanke på hans historik under sommar/höst. Med tanke på att han ofta är bättre i klassisk stil anser jag det här vara ett helt ok formbesked. Samma sak gäller Richardsson (alltså, stavar han med ch eller ck eller k?!), han är ju också oftast bäst i klassisk stil.

Det enda negativa man kan säga är att efter dessa tre herrar var det rätt så tätt tidsmässigt vilket det inte brukar vara när de stora stötarna ställer upp lokalt. Då brukar man se mycket större hopp i tid.

På damsidan visade Sara Lindborg fin form, frågan är ifall hon åkte där när ingen annan i landslaget gjorde det? Är det så att hon inte får hänga med till Davos? Någon som vet? Lisa Larsen kom tvåa och visar att formen är på gång! Larsen i VC snart? Givna i en fristils-VC är ju Kalla, Haag, Olsson, men där efter är det väl ganska öppet?

En som inte visade form i Idre var Maria Rydkvist som var nästan två minuter efter. Jag undrar jag.

Resultat

 

Kan även flika in att under lördagens sprinttävlingar där uppe visade Hanna Brodin att hon med sin seger att hon också vill åka världscup snart. Det tycker jag hon ska få!

Etiketter: