07 december 2009, av Oskar

Fredriksson på väg tillbaka?

I går gick distanstävlingen i Intersport Cup uppe i Idre. Loppet vanns av Rikard Andreasson, tvåa blev Daniel Richardsson och trea Mathias Fredriksson. Att Andreasson och Richardsson skulle åka så bra, det visste vi redan, men att Fredriksson skulle börja leverera, ja det har känts lite mer avlägset med tanke på hans historik under sommar/höst. Med tanke på att han ofta är bättre i klassisk stil anser jag det här vara ett helt ok formbesked. Samma sak gäller Richardsson (alltså, stavar han med ch eller ck eller k?!), han är ju också oftast bäst i klassisk stil.

Det enda negativa man kan säga är att efter dessa tre herrar var det rätt så tätt tidsmässigt vilket det inte brukar vara när de stora stötarna ställer upp lokalt. Då brukar man se mycket större hopp i tid.

På damsidan visade Sara Lindborg fin form, frågan är ifall hon åkte där när ingen annan i landslaget gjorde det? Är det så att hon inte får hänga med till Davos? Någon som vet? Lisa Larsen kom tvåa och visar att formen är på gång! Larsen i VC snart? Givna i en fristils-VC är ju Kalla, Haag, Olsson, men där efter är det väl ganska öppet?

En som inte visade form i Idre var Maria Rydkvist som var nästan två minuter efter. Jag undrar jag.

Resultat

 

Kan även flika in att under lördagens sprinttävlingar där uppe visade Hanna Brodin att hon med sin seger att hon också vill åka världscup snart. Det tycker jag hon ska få!

7 kommentarer till ”Fredriksson på väg tillbaka?”

Följande åkare är uttagna till Davos:

Sprint damer (f):
Charlotte Kalla
Anna Olsson
Lina Andersson
Hanna Falk
Ida Ingemarsdotter
Kristina Strandberg (friplats)

Distanslag damer 10 km (f)
Charlotte Kalla
Anna Olsson
Anna Haag
Sara Lindborg
Lisa Larsen
Kristina Strandberg (friplats)

Distanslag herrar 15 km (f)
Anders Södergren
Marcus Hellner
Johan Olsson
Daniel Rickardsson
Rickard Andreasson

Sprint Herrar (f)
Robin Bryntesson
Thobias Fredriksson
Teodor Peterson
Jesper Modin
Björn Lind
Marcus Hellner

Kul att Lisa Larsen fick komma med. Jag hade gärna sett att Hanna Brodin fick chansen, men det är inte lätt att slå in sig i damernas sprintlag. Någon man saknar är Britta Norgren, nån som vet hur det är med henne?

Inlagd: 2009-12-07, 13:35
Skriven av: swestam

Shit jag var ju inne på skidor.com sidan för en sekund sen! Tack ändå!

Inlagd: 2009-12-07, 13:41
Skriven av: Oskar

Det enda som förvånar mig är att inte Haag åker sprinten. Det är möjligt att hon efter sjukdom vill ta det lite lugnt. Men Haag är en klass bättre fristilssprinter och efter Bruks så lovar det en topp 10 i VC. Sara L visade att Kuusamo var en tillfällighet genom ett bra lopp i Idre.
Nästan halvminut före Larssen är starkt.
Det blir gruvligt spännande i Davos för nu måste nog alla bekänna färg. Det går inte att medvetet vara nertränad längre.

Inlagd: 2009-12-07, 13:44
Skriven av: nisse

Mathias Fredriksson hade, enligt sina blogg, dåliga skidor, så han är absolut på gång! In med Mathias på startsträckan i OS-stafetten.

Inlagd: 2009-12-08, 10:12
Skriven av: Daniel

Mathias Fredriksson har ALLTID dåliga skidor. Jag kan inte minnas att jag någonsin sett honom med bättre glid än någon annan.

Inlagd: 2009-12-08, 16:04
Skriven av: Kalle

Fredriksson tycks ha en trogen supporterskara som ständigt haussar honom. Det var länge sedan Rickardsson förlorade mot Fredriksson i ett klassiskt lopp om man undantar SM-femmilen förra säsongen. Men i det loppet var Fredriksson å andra sidan fem minuter efter Mats Larsson! Just Mats Larsson skulle väl vara den som kunde utmana Rickardsson om startsträckan i OS-stafetten men han tycks inte alls vara på tårna i år. Tråkigt.

Inlagd: 2009-12-08, 17:32
Skriven av: Torbjörn H

Ja, självklart har Fredriksson en lojal supporterskara. Han har gjort mycket för svensk längdskidåkning under senaste decenniet, och aldrig en dålig stafettsträcka. Vi behöver honom i OS! Som vanligt kommer ju några att ligga och snora när det väl är dags.

Vad det gäller vallning så kan ju även de mest trogna supporters tycka att karln borde ha lärt sig att valla vid det här laget – och sluta gnälla! Åtminstone i skate.

Det är ju verkligen dags att ta ut Mattias på världscupen nu så att han får visa om han har i OS att göra. Snart är det inga tävlingar kvar. En masstart utan snö i Slovenien?

Inlagd: 2009-12-09, 09:50
Skriven av: Charlotta

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values