Hemmaseger i Kuusamo, Kalla nia

Aino Kaisa Saarinen 2009-11-29

Det blev finskt i topp idag i Kuusamo. Som vanligt var den kuperade banan otroligt utslagsgivande vilket syntes på tidsdifferenserna. Saarinen vann före ryskan Irina Khazova som är tillbaka efter två års dopingavstängning. Känns ganska ruttet rakt igenom då jag har väldigt svårt för dopade skidåkare, usch. Trea blev Vibeke Skofterud som med det här loppet visar för den norska landslagsledningen att det är där hon hör hemma och inte utanför.

10kklasissk.png

Bästa svenska blev Charlotte Kalla på nionde plats, endast sex sekunder från en femteplats. Hennes åkning såg fin ut tycker jag – hon ska vara mer en nöjd! Bra kört!

Anna Olsson visar med sin elfteplats att hon är på G. Så grymt att hon börjar visa klass i distansloppen!!

Kul att Lina Andersson klämde in sig på en 29:e plats. Viktigt för våra nationskvoter! Ska bli kul och se nästa helg i Düssan vad hon kan åstadkomma.

Vad gäller Britta Norgren verkar hon inte riktigt hittat formen än. I de få bilder man fick se henne idag såg det väldigt väldigt trögt ut.

Sara Lindborg hade inte en bra dag alls. Kommentatorerna på TV4 trodde att hon ramlat i början då hon var 20 sekunder efter redan efter 1.1 km. Desvärre talar de andra tiderna emot det eftersom hon tappade 20 sekunder till efter 2.2 km och efter fem kilometer ar hon över minuten efter. Kan det vara så att hon gått och blivit bättre i fri stil? Eller är banan i Kuusamo för tuff för tösen? Vi får se om det dyker upp några intervjuer med henne.

Resultat

Läs mer: DN, Aftonbladet