Herrarna höll i Beito

Utan Södergren i spåret var det istället Johan Olsson och Marcus Hellner våra förhoppningar låg hos. Båda åkte väldigt jämt och blev tillslut åtta respektive nia vilket är klart godkänt! Johan Olsson anser sig vara bättre i klassiskt så det ska bli ruskigt spännande och se honom åka i Kuusamo om en vecka. Hellner låg med bra länge i loppet men, likt den tidiga ledaren Lars Berger, kroknade i slutet. Men det är OK. Roligast av allt är att vi slapp Northug på pallen tycker jag, han har varit alldeles för kaxig. Istället klev en ung skidskytt fram och tog hem det, två tiondelar före Vittoz. Åh det var så fint när man fick se Hafsås gråta en skvätt när han insett att han vunnit.

Vad gäller de andra svenskarna hade man ju önskat sig världscuppoäng av Rikard Skutt Andreasson men han hade otur idag, 2 sekunder från poäng. Tiio Söderhielm halkade ner lite väl mycket han med, slutade 71:a tillslut över två minuter efter segraren. Men hur som helst bra att han fick köra lite vc.

Till slut,
• starkt norskt lag alltså.
• Vittoz än en gång snuvad på segern framför näsan.
• Tyskarna har inte riktigt hittat formen.
• Ryssarna verkar inte vågat dopa sig?

Topp tio

  1. Ronny Andre Hafsås
  2. Vincent Vittoz
  3. Matti Heikkinen
  4. Petter Northug
  5. John Anders Gaustad
  6. Geir Ludvig Aasen
  7. Alexander Legkov
  8. Johan Olsson
  9. Marcus Hellner
  10. Remo Fischer