Landslaget får eget flygplan???


Foto: SSF

Först vallabussen som tourar runt i hela Europa och nu ett eget flygplan, Swedish Ski Force no. 1! Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta? Eller hurra? 36 passagerare får plats i planet som ägs av NextJet.

Då jag själv försöker dra ner på flygandet helt och hållet känner jag mig lite kluven till den här satsningen. Jag tar dagens klimatförändringar på största allvar och just flyg släpper ut en hel del växthusgaser… Jag hoppas att man tänkt igenom miljöprofilen lite innan man slöt avtalet. Är det någon som vet vad som skiljer småplans utsläpp från större i förhållande till passagerarantal?

Fast… med tanke på att majoriteten av landslaget bor i Östersund är nog det här en rätt så ok idé ändå. De kan ju åka raka spåret från A till B istället för att som ofta händer att de måste flyga från Östersund till Stockholm för att sen byta till flyget mot Kuusamo osv.

Jaja, hur som helst är det helt galet.

Läs mer: DN, Aftonbladet, Expressen, Längd

Etiketter: