21 september 2009, av Oskar

Landslaget får eget flygplan???


Foto: SSF

Först vallabussen som tourar runt i hela Europa och nu ett eget flygplan, Swedish Ski Force no. 1! Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta? Eller hurra? 36 passagerare får plats i planet som ägs av NextJet.

Då jag själv försöker dra ner på flygandet helt och hållet känner jag mig lite kluven till den här satsningen. Jag tar dagens klimatförändringar på största allvar och just flyg släpper ut en hel del växthusgaser… Jag hoppas att man tänkt igenom miljöprofilen lite innan man slöt avtalet. Är det någon som vet vad som skiljer småplans utsläpp från större i förhållande till passagerarantal?

Fast… med tanke på att majoriteten av landslaget bor i Östersund är nog det här en rätt så ok idé ändå. De kan ju åka raka spåret från A till B istället för att som ofta händer att de måste flyga från Östersund till Stockholm för att sen byta till flyget mot Kuusamo osv.

Jaja, hur som helst är det helt galet.

Läs mer: DN, Aftonbladet, Expressen, Längd

7 kommentarer till ”Landslaget får eget flygplan???”

Nå dom kan ju inte åka tåg till alla tävlingar skulle bli många res dagar under en säsong då.

Sen blir det ju kortare resor så varför inte istället för att byta plan å joxa.

Inlagd: 2009-09-21, 21:14
Skriven av: Andreas

Tror att det är bra för de aktiva. Direktflyg utan att behöva mellanlanda, byta flyg etc. Bagaget (utrustningen) kommer inte bort också.

Sen om miljön vet jag inte men om teamet först flyger Östersund-Arlanda och sen ska vidare med 1-2 planbyten till innan de når resmålet kanske det är mera miljövänligt att resa direkt dit med ett litet plan som drar mindre bränsle än flera större plan som drar mera bränsle (i framför allt starten) ? Men sen har vi faktorerna flera passagerare på de större planen (om de nu är fullsatta vilket säkert inte alltid är fallet) och hur mycket de mindre resp större planen drar i bränsle… hmm

Inlagd: 2009-09-21, 22:13
Skriven av: Jörgen

Eget flygplan, vallabuss, OS-simulator, carbonförstärkta skejtingpjäxor… På utrustningsfronten ligger man iaf inte på latsidan.

Bara man inte glömmer att satsa på den viktigaste utrustningen. Vissa åkte ju till Liberec utan ett par fungerande ruggskidor…

Inlagd: 2009-09-22, 09:08
Skriven av: Frans

De får ju som sagt en större chans att hålla sig friska om de slipper åka med övrigt folk förhoppningsvis!!

Inlagd: 2009-09-22, 12:47
Skriven av: JE

Hoppas nu alla ni som bor i Stockholm
hejar på skidåkarna i Lidingöloppet!!!

Inlagd: 2009-09-25, 16:01
Skriven av: nisse

Väldigt bra initiativ. Jag har själv varit förvånad att inte chartrade flera plan tidigare. Jag har flygit mycket i mitt liv och det är väldigt slitande speciellt när man har 2-4 mellanlandningar.

Hoppas att detta är ett fortsatt led i att hålla våre åkare friska.

Inlagd: 2009-09-26, 16:25
Skriven av: Alexander

Är det inte dags för en uppdatering?

Inlagd: 2009-09-28, 21:43
Skriven av: nisse

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values