29 maj 2009, av Kristoffer

Arild – svensk sprints hopp?

Som de flesta vet och som skidpepp redan rapporterat är Arild Monsen ny sprinttränare. Jag är glad att landslaget verkar ha insett situationen på sprintsidan och valt att satsa på denna extra. Jag är dock oroad för att det är för sent. Åtminstone vad det gäller framgångar i Vancouver. Men jag kan ha fel, hoppas det.

En specifik tränare för laget borde ju leda till bättre fokusering för våra spring-ess och jag hoppas att Arild är rätt man på rätt plats. Vi som också följer kanadensisk längdåkning vet ju att herr Monsen var chef för detta landslag senaste säsongen. Ledningen i Kanada valde som bekant att avsluta kontraktet i förtid. Vad som låg bakom detta har aldrig, så vitt jag vet, kommit fram. Men det var inte ett ömsesidigt beslut. Hoppas Arild funkar bättre här i Norden.

En kommentar till ”Arild – svensk sprints hopp?”

Det verkar vara något av en nödlösning men jag hoppas jag har fel. Kanada verkar ju föredra Bråten före Monsen.
Men jämfört med att ha ingen alls så kan det ju inte vara en nackdel. Jag tror att det viktigaste för våra åkare är fysträningsdelen. Många har ju inte orkat i finalerna och när Emil säger att han inte behöver mer träning så blir jag lite förvånad.

Inlagd: 2009-05-29, 13:51
Skriven av: nisse

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values