Tour de Ski flyttas

Enligt langd.se ska man flytta Tour de Ski till att starta 1 januari istället för några dagar tidigare som förut. Anledningen är att man vill att de aktiva ska få mer tid att vila under jul m.m.

Vad har det för konsekvenser för oss fans? Well, eftersom tävlingen inte längre går under julhelgen antar jag att man måste lägga starterna senare på dagen så att folk som arbetar kan se loppen? Jag gillade att touren gick under jul och nyår. Perfekt sysselsättning när man behöver några dagar på sig att smälta in all julmat och inte orkar göra något annat.

Man pratar även om att dumpa Nove Mesto och istället köra Toblach i Italien. Trist, för då får vi inte höra hur alla klagar på hotell-standarden i den tjeckiska skidorten. Fast vänta nu, Jonas Karlsson har ju bestämt sig för att sluta kommentera skidor…

Etiketter: