Landslaget 09/10

Nu har skidförbundet presenterat vilka som ingår i ”toppgruppen”. Gruppen antar jag är de som får åka på alla glassiga läger, te x till Vancouver dit man åker idag.

Utvecklingslandslaget som förmodligen ska innehålla yngre åkare på väg upp har inte presenterats än utan den listan ska offentliggöras senare denna månad. Som ni ser (och även poängterats i en kommentar) har bröderna Fredriksson hamnat utanför toppgruppen. Detta måste vara ett hårt slag för Mathias Fredriksson som har nästa säsong som sin sista i sin karriär. Hans mål är ju att ta medalj i OS. Vi får hoppas att han fortfarande har ekonomin att kunna träna och åka på läger på egen hand. Som ni minns försvann en stor del av hans förmögenhet på någon konstig fond som ett norskt företag förvaltade för ett par år sedan.

En annan som förmodligen börjar bli rätt så trött på turerna med landslaget är nog Maria Rydqvist som inte heller är med i damlaget kommande säsong. Ska bli intressant hur hon tacklar det i sin blog.

Det som skiljer sig från förra årets Röda och U-grupp är att man nu är 15 personer istället för 13 + 6 (röd + u). Om man ska räkna det som en förminskning eller inte då jag inte riktigt vet hur stort utvecklingslandslaget kommer bli samt vad det ska gå ut på.

Topplaget damer
Charlotte Kalla, IFK Tärendö
Anna Haag, IFK Mora SK
Britta Norgren, Sollefteå SK
Lina Andersson, Piteå Elit
Anna Olsson, Åsarna IK
Ida Ingemarsdotter, Åsarna IK

Topplaget herrar
Johan Olsson, Åsarna IK
Anders Södergren, Östersunds SK
Daniel Rickardsson, Hudiksvalls IF
Marcus Hellner, Gellivare Skidallians
Mats Larsson, Åsarna IK
Jesper Modin, Piteå Elit
Björn Lind, Hudiksvalls IF
Robin Bryntesson, Sollefteå SK
Emil Jönsson, Årsunda IF

Uppdatering: Nu har toppgruppen kompletterats med två till: Teodor Peterson, Åsarna och Mia Eriksson, Tärendö

Etiketter: