Etapp 1: Slottsprinten

Jag har blivit sjuk igen så vad passar inte bättre än att ligga i sängen och skriva på Skidpepp! Tack Jörgen för tour-posten.

Eftersom världscupavslutningen blivit en minitour kan vi inte ställa upp med ett stort nationellt fält som vi brukar och det tycker jag är oerhört trist! Under hela vintern har alla länder kunna göra på det sättet men när vi äntligen hamnat i Sverige så är det stopp.

Inga startlistor har kommit ut än vad jag sett vilket är lite märkligt men eftersom alla som åker touren ska åka sprinten så lär det bli ett sjukt stort startfält. Sverige ställer upp med åtta åkare på herrsidan (fem från distanskvoten och hälften av sprintkvoten) och sju på damsidan.

Sveriges lag

Damer Herrar
Anna Olsson
Britta Norgren
Charlotte Kalla
Anna Haag
Lina Andersson
Lisa Larsen
Hann Brodin
Jesper Modin
Mats Larsson
Teodor Peterson
Calle Halfvarsson
Marcus Hellner
Johan Olsson
Daniel Rickardsson
Emil Jönsson

En som man kanske skulle förvänta sig i truppen är Mathias Fredriksson. Han har enligt Aftonbladet blivit petad utan att han ens visste om det själv… hur funkar egentligen kommunikationen i landslaget? Sen så är det otroligt sorgligt att Anders Södergren inte står till start. Stackarn blir inte av med sina ryggproblem.

Startlistor Herrar

Startlistor Herrar

banprofil_rps.png

Banan är av det gamla klassiska måttet, runt 1 km, alltså ingen monsterbana som vi fått se under den senaste säsongen. Tävlingen går i klassisk stil och är rätt så lätt bana om man bortser från upploppet som är långt ifrån ett stak-upplopp! Hela upploppet går i uppförsbacke så otroligt mycket kan hända bara på de sista metrarna vilket är spännande. Tyvärr brukar det vara norrmän som tar hem det på herrsidan (bortsett från förra året) och det ser väl inte bättre ut i år heller.

Däremot ska det bli väldigt spännande och se hur det ska gå för Anna Olsson! Eftersom hon inte är lika tränad som resten så passar det nog henne väldigt bra att banan är lite kortare.

Själv kommer jag nog vara på plats redan vid tidskvalet och jag tror att om man vill ha en bra plats så borde man nog komma dit vid tre. Hoppas på mycket skidpepp-läsare på plats!! Tar ni några fina bilder är det bara att maila in så publicerar jag dem här!

PS. banorna blir nog fint preparerade för jag såg i DN att det var Wassberg i egen hög person som kör pistmaskinen!