Skandaltävling i Lahti

Alltså jag fattar inte hur inkompetenta tävlingsledarna i Lahti är när man inte blåser av semifinalen efter att Charlotte Kallas startgrind inte gått upp. Istället så låter de Kalla rusa iväg för sent och försöka stressa ikapp vilket hon gör ruggigt bra. Sen när ledningen inser vilket misstag de begått beslutar de att Kalla får åka final, men på platsen bakom Follis. Ni som såg finalen förstod hur kasst utgångsläge man har då. Första metrarna måste stakas innan man kan börja ta skate-skär. Eftersom banan var som den var lyckades väldigt få gå om utmed banan vilket gjorde det praktiskt taget omöjligt för Kalla att avancera så mycket som hon skulle kunna gjort om hon startat på samma plats som resten av fältet.

Näe, det här var fan inte en proffsigt arrad tävling. Dåligt tv-producerat också. Kameror som missade skidåkarna och filmade träd osv.

Sen så var ju svenska herrarna oerhört bleka idag – vafan är grejen? Skönt att en vc-rookie (Teodor) presterar så pass bra i alla fall. Men kom igen, bästa svensk på en 17:e plats. Urk.

Nu ser vi istället fram emot morgondagens tävlingar. Det ska bli kul!

Här är för övrigt segerintervjuer med Northug mm.

Läs mer: Aftonbladet, DN