18 februari 2009, av Oskar

Rydqvist kommer till VM!

Tack nisse för infon om att Maria Rydqvist får åka till VM. Jag hoppas nu hon släpper bitterheten och ger fullständigt järnet på lördag!! Anledningen till att hon får åka beror på att Britta Norgren fortfarande har startförbud då. Mer om den tävlingen senare, men här är de uttagna:

  • Charlotte Kalla
  • Anna Haag
  • Hanna Brodin
  • Maria Rydqvist

Nu blir det ingen TjejVasan som hon hade börjat peppa inför

6 kommentarer till ”Rydqvist kommer till VM!”

Synd att inte Olsson/Andersson åker dubbeljakt vore bra med en form- jämförelse mot Rydkvist. Hoppas hon får chans i stafetten genom att skrälla på Lördag. Har tyckt synd om Rydkvist för hon har alltid varit lojal mot landslaget.

Inlagd: 2009-02-18, 22:27
Skriven av: nisse

Jo lojal men resultat mässigt har det ju inte varit nån jätte succé om man inte menar placeringar runt 15-30

Inlagd: 2009-02-19, 08:47
Skriven av: Andreas

Alldeles riktigt Andreas,men jag tror Rydkvist kommer rocka röven av några föredettingar.

Inlagd: 2009-02-19, 09:08
Skriven av: lkh

läst att haag ändå inte kan starta på svt blir det bara tre stande eller?

Inlagd: 2009-02-19, 09:31
Skriven av: Markus

oj mennna Startande

Inlagd: 2009-02-19, 09:32
Skriven av: Markus

Sverige lyckas alltså inte få ihop fullt lag i den första distansen. Visserligen har det mesta gått emot den här veckan, men samtidigt är det inte speciellt förvånande med tanke på den synnerligen smala truppen på damsidan. Skandal att Rydqvist inte fanns med i truppen från början. Hon visade på SM att hon är Sveriges för tillfället 4:e bästa distansåkare. Visserligen saknades juniorerna på SM och både Hanna Bodin och Lisa Larsen kan säkerligen besegra Rydqvist i vissa tävlingar vilket framförallt Lisa gjort. Hävdar ändå att Rydqvist är stabilare och användbar på i stort sätt alla distanser. Dessutom har ingen av juniorerna varit med ens i världscupen och att använda en oprövad 18-åring alltför mycket i ett VM känns inte helt bra. Deltagande i stafetten för Brodin tror jag inte förbundskaptenerna ens överväger. Bra att Rydqvist i alla fall nu får komma till Liberec, men precis som tidigare den här säsongen får hon minimal tid för förberedelser vilket givetvis påverkar hennes prestationer. Tror mycket på Larsen och Brodin i framtiden, men framgångar på JVM leder inte alltid till liknande framgångar som senior. Även Rydqvist har faktiskt tagit medalj på JVM.

PS. Ser att både Olsson och Andersson gör starka insatser i dagens lopp. Helt klart positivt inför fortsättningen på VM.

Inlagd: 2009-02-19, 12:40
Skriven av: Digit

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values