14 februari 2009, av Oskar

Vilken dag!!!

Jag säger bara: Wow!

Eller nej, inte bara det, jag säger även fan vilket styrkebesked inför VM! Hoppas nu formen hänger i sig en vecka till, för då kan det bli åka av!! Och inte bara en bra placering, utan hela laget presterade svinbra!

Anders Södergrens tredje världscupseger också, första någonsin i klassisk stil! Mäktigt!! Banan passade väl som handen i handsken för honom – hård och tuff. Synd bara att bildproducenten inte fattade att Södergren skulle vinna – man fick bara se honom när han startade och gick i mål – inga mellantider… pinsamt! Men åh, Södergren I love you!

OCH, han sa efteråt detta:

”Det kändes inte så bra under loppet, jag kände mig seg hela vägen.”

Om det var en konstig bortförklaring eller möjlighet till ännu snabbare åkning under VM återstår att se – SPÄNNANDE.

Johan Olsson visar att han inte är något one hit wonder utan fortsätter att leverera. Trea idag, tvåa sist och vinst för två ggr sen, jag hoppas att det inte blir fyra nästa gång utan något bättre.

Och inte nog med det, Mats Larsson spöade de som tävlar om stafettplatsen, alltså Daniel Rickardsson och Mathias Fredriksson. Hur ska landslagsledningen göra nu? Antar att inledande tävlingen i samma distans på fredag får avgöra, eller?

Kom ihåg att alla var på plats idag, alltså ingen lågprioriterad tävling. OK alla utom Lukas Bauer då, men ändå.

  • 1. Anders Södergren
  • 2. Jens Arne Svartedal
  • 3. Johan Olsson
  • 4. Martin Johnsrud Sundby
  • 5. Tobias Angerer
  • 6. Eldar Rønning
  • 7. Mats Larsson
  • 11. Daniel Rickardsson
  • 14. Mathias Fredriksson

Bra levererat av norrbaggarna också. Problemet för dem nu är att Svartedal som var bäst idag av baggarna är inte ens uttagen till denna distans i VM – nu måste väl ändå norska ledningen ändra sig?

Till sist, jävligt skönt att man inte är inne på skidskytte

Läs mer: Aftonbladet, DN

11 kommentarer till ”Vilken dag!!!”

Äntligen!! Södergren börjar visa att han är världens bästa också utanför Sverige! Hoppas formen håller länge till. Kul dag att vara skidnörd!

Inlagd: 2009-02-14, 16:51
Skriven av: nisse

Gratulerer. Meget bra av Sødergren.

Synd at ikke Svartedal skal gå distansen i VM forresten.

Inlagd: 2009-02-14, 16:59
Skriven av: Tor

Vilken dag! :D Jag bara svävar runt på glädjemoln tralala * Nu jäklar ska detta hålla i sig till VM!

Inlagd: 2009-02-14, 17:25
Skriven av: Anonym

Fantastiskt skönt för oss som också gillar skidskytte att vi iallafall kan slå Norge någonstans :).

Det blir väldigt intressant att se dels hur Norge gör med Svartedal men framförallt hur förbundskaptenerna gör med startsträckan och 15 km klassiskt. Synd att vi inte hade 5 platser där så det kunde bli lite amerikansk uttagning. Nu borde det väl bli så att Larsson och Rickardsson får åka 15 km klassiskt och kanske slåss om stafettplatsen?

Inlagd: 2009-02-14, 17:41
Skriven av: Ivve

håller med ivve också kan fredriksson försöka ta platsen med en bra dubbeljakt

Inlagd: 2009-02-14, 17:52
Skriven av: Markus

Men bara för att Larsson har presterat bättre än Fredriksson i en tävling kan han ju inte vara första valet. Fredriksson presterar ju i 90% av fallen bättre än Larsson.

Inlagd: 2009-02-14, 21:35
Skriven av: Martin

Jag håller med Martin. M Fredriksson känns 10 gånger tryggare än båda utmanarna. Han hade ju sin bästa försäsong någonsin och verkar ha kommit tillbaks till hyfsad form nu. förhoppningsvis är han nedtränad nu och det lär ju märkas mer om man är ”gubbe”? Han kommer inte ge sig på en startsträcka utan att offra en och annan kroppsdel eller något känns det som. Startsträckan på VM kan bli både underbar och intressant. Om man får drömma lite..

Inlagd: 2009-02-14, 22:31
Skriven av: Oskar_A

Ps. Med startsträckan menar jag första tävlingen alltså.

Inlagd: 2009-02-14, 22:32
Skriven av: Oskar_A

För övrigt är det inte många jag unnar en världscupseger mer än Anders, speciellt efter denna säsong! Grattis om du läser detta!

Inlagd: 2009-02-14, 22:52
Skriven av: Oskar_A

Jag tror också som Oskar_A att Mathias Fredriksson kommer kämpa stenhårt. En stafett där det ”svaga” kortet skulle vara Fredriksson känns oerhört säker.

Däremot så hade det väl varit lättare att ta ut honom om han hade slagit Rickardsson nu. Mats Larsson är en fantastisk åkare i klassiskt men jag är lite rädd för hans lägsta nivå, förmodligen är det för att jag fortfarande minns hur mycket han tappade i VM 05. Daniel däremot har tagit ett rejält kliv den här säsongen och känns mer stabil.

Inlagd: 2009-02-15, 07:32
Skriven av: Ivve

Angerer börjar tydligen hitta VM formen… Kan han bli VM-kung eftersom han är så allround?

Inlagd: 2009-02-17, 12:09
Skriven av: Anonym

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values