Silver i stafetten i JVM

Sveriges damlag tog silvret, ungefär 30 sekunder efter storfavoriterna Norge. Tyskland blev trea. Tydligen körde inte Lisa Larsen sista utan Hanna Falk. Hanna Brodin startade och växlade till Emma Wiken.

Brodin var först in efter förstastreckan, dock endast sekunden efter Norges Falla. På andrasträckan som Wiken körde mot bl.a. Kristoffersen tappade Sverige 15 sekunder och växlade till Larsen som åt upp stora delar av Norges försprång, hon hade snabbaste tid av alla (inkl Östberg på sista). Larsen skickade iväg Falk sex sekunder efter Norge som hade JVM-drottningen Östberg på sista sträckan och mot henne fanns det inget att göra. Östberg drog i från och gick i mål 30 sekunder före Falk.

Tyskland blev trea, åtta sekunder efter Sverige. Ryssland spurtslog Finland om fjärdeplatsen.

Detta lopp gjorde nog inte saken klarare för landslagsledningen vad gäller uttag till senior-VM, eftersom både Brodin och Larsen var snabbast av alla på sina respektive sträckor…

Resultat

Intervju med Larsen i Radiosporten
Intervju med Brodin i Radiosporten

I intervjun med Larsen säger hon att hon inte skulle bry sig så mycket om hon inte kom med till VM: ”det kommer fler chanser”. Brodin säger att det ”skulle vara grymt kul” och att ”det skulle betyda otroligt mycket” om hon kom med till VM.

På herrsidan var det inte lika upphetsande. Sverige blev åtta…