02 januari 2009, av Oskar

Larsen får åka världscup?

Många, inklusive mig själv, har klagat på att man inte släppt ut Lisa Larsen bland de stora fräsarna. Det landslagsledningen sagt är att Lisa fokuserar på JVM och därefter kanske det kan vara aktuellt med världscup.

Idag i GLID:s fredagsintervju med Jocke Abrahamsson säger han så här:

”Nu har hon bara en månad kvar till JVM och det är det som gäller. De ända världscuptävlingarna som skulle vara aktuella är i Kanada och Estland. Och Kanada är det för tufft med tidsskillnaden och allt och Estland är precis innan JVM, så det blir efter det hon får chansen.”

Det intressanta i det här citatet är det sista han säger, ”så det blir efter det hon får chansen”. Alltså inga kansken eller om, eller vi får se, utan bara att efter JVM får hon chansen! Hurra!

2 kommentarer till ”Larsen får åka världscup?”

Äntligen får man säga! Tror att Abrahamsson känt av trycket. Tycker att Sverige är lite väl försiktiga med att släppa fram unga talanger (jämfört med Norge, se nedan). Men kanske gör de rätt som matchar fram henne försiktigt, vi får se. Hon är den största talangen sen Kalla.

Lisa är av samma årgång som Norges Falla (båda är födda 1990). Sen har Norge de tre yngsta deltagarna som är med i Touren: Kristoffersen (1989), Johaug (1988) och Jacobsen (1987, samma årgång som Kalla).

Kanske får Lisa mäta sina krafter med den numera friska Kalla innan JVM – t.ex 10-11 januari då Intersport Cup avgörs i Östersund? Kalla behöver träning och åker ev även till Vancouver: http://www.expressen.se/1.1419322

Inlagd: 2009-01-03, 00:23
Skriven av: Jörgen

Jättekul om hon får chansen i världscupen efter JVM. Tycker fortfarande att hon kunde fått det redan i Gällivare. Det med att spara och inte utsättas för tryck är bara fel. Det är mycket nervösare att debutera som senior än som junior i en seniortävling. Sedan vill jag som exempel nämna fotbollsklubbar som Arsenal och Barcelona som låter 17-18 åringar spela i viktiga tävlingsmatcher och där kanske man kan snacka om tryck.

Inlagd: 2009-01-06, 23:30
Skriven av: Christer

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values