Kuitunen äger i klassiskt!

Virpi Kuitunen

God fortsättning på det nya året! Idag hyllar vi Virpi Kuitunen för uppvisningen igår! Att på 9 km vinna med knappt 38 sekunder före tvåan är ren överlägsenhet, det var en njutning att se hennes stilrena åkning i klassiskt!

Nu har hon tagit över den totala ledningen i Touren.  vilket förmodligen ingick i hennes planer. MEN tvåan Saarinen är bara knappt 6 s bakom (och trean Björgen 23 s). De tre etapper som återstår består av en sprint i fristil idag, en masstart i klassiskt och sen är det slalombacken. De som är efter Kuitunen i totalen är normalt bättre i sprint och det är lättare sagt än gjort att rycka loss och vinna stort i en masstart, Saarinen och Björgen lär inte släppa iväg henne tidigt utan ta rygg så länge de kan. Anna Haag ligger elva två och halv minut efter Kuitunen.

På herrsidan tippade jag att Johnsrud Sundby skulle vinna etappen. Det höll nästan, han slutade tvåa bakom Axel Teichmann som vann med 5 s. Tycker att Northug ligger och lurar i vinnarhålet – han är bara en minut efter (10:a) och det återstående programmet borde passa honom. De tre svenska herrarna är alla under två minuter efter täten. Dagens sprint i fristil borde passa Marcus Hellner.