Kaos i Düssan

dusskrasch.jpg

Jävlar vilken krasch det var i herrarnas sprintstafett, det måste varit nytt rekord! När man ser sådana kraschar blir det lätt att man tänker på andra slumpsporter som short track.

Jag var ute och åkte långfärdsskridskor idag och glömde spela in dagens lopp, men tack vare svt play så fick jag se större delen av herrloppet. Bra. Jag måste säga att Thobias Fredrikssons spurt var RIKTIGT BRA! Hans VM-biljett har varit ute och seglat långt borta senaste tiden men helt plötsligt hade han den inom synhåll och gav ifrån sig allt vad tyget bar för att slå Hattefnattestad, men tyvärr hade norsken lite längre tår idag. Grym acceleration Thobbe! Om det nu räcker till VM återstår att se.

Sverige lag II kom näst sist idag. Det var bara Storbritannien(!) de lyckades slå. Vad hände där egentligen?

Om svenska herrarnas insats igår var gårdagens besvikelse så var damernas prestation dagens besvikelse. Tyvärr såg jag ju inte damloppet alls (finns inte på play?), men Sverige 1 med Mia och Lina gick inte ens vidare till final. Det gjorde däremot Sverige 2 som Lucky loser med Britta och Ingrid. Britta är fan mästare på att gå vidare som lucky loser! Nu var det väl inte en besvikelse att Sverige 2 blev fyra, men det tråkiga var ju Lag 1 inte gick vidare alls!

video från NRK
samma på svt play

Resultat herrar

Resultat damer

Läs mer: SvD

Nu är det jul och nästa gång det blir skidor är det Tour de Ski! Jag kommer tyvärr inte åka ner i år eftersom jag inte har råd. Ni skulle klickat på annonserna som dårar under året så kanske det hade blivit åka av… Men bara för att jag inte är på plats betyder inte det att jag inte kommer skriva något!