08 december 2008, av Oskar

Skidor i media

Jag minns inte att de stora tidningarna (DN, Aftonbladet, Expressen) skrivit så mycket om längdskidor på hur länge som helst, och det är fantastiskt! Vi får hoppas att de svenska framgångarna håller i sig så att de inte tröttnar och bara valsar ut TT-telegram istället.

Däremot tycker jag det ofta är lite sakfel eller fel bildval i tidningarna, som om det inte är några engagerade som skriver/redigerar. I dagens DN är det bild på Gjerdalen strax framför Anders Södergren och i bildtexten står det: ”Norskt ryck i uppförsbacken: Petter Northug var som vanligt suverän i spåret…” och under den en stor rubrik med titeln ”Northug svårstoppad”. Det är ju inte så himla bra om de visar en pilotbrillekille istället för en rävliknande ungtupp.

Men men, man ska vara glad för det lilla, och på hemsidan är det åtminstone rätt bild.

6 kommentarer till ”Skidor i media”

Mkt rolig blogg – fortsätt! Men nån stans har ni satvat fel o kallat den ”Sveriges bästa blog om längdskidåkning”. Förvisso en petitess som egentligen ni kan skita i. Forstätt skriv!

Inlagd: 2008-12-08, 15:25
Skriven av: Anders E

Tycker generellt DN har lite problem med bildtext kontra artikel. Det är väl inte samma person som skriver bildtexten och den personen har inte alltid särskilt bra koll.

Inlagd: 2008-12-08, 16:05
Skriven av: Ivve

Jag tror att kampen Northug och Hellner kan bli en riktig kioskvältare.
Den innehåller allt som pressen gillar den onde mot den gode, ett århundrade av prestigekamp mellan Sverige och Norge. Nu när Emil lagt sig i debatten är Norska tidningar fulla så ett brinnande intresse finns.
Det bästa vore om vi lärt oss hantera Baggen till VM då lär pressen gå i spinn.

Inlagd: 2008-12-08, 17:44
Skriven av: nisse

Anders, jojo jag vet men det här är en blogg som drivs av en person och DN är ett jävla stort media-hus!

Inlagd: 2008-12-08, 19:15
Skriven av: Oskar

Oskar – Hade ingen tanke på vilket inlägg jag la min kommentar till. Om du nu e ensam se till att få Kristoffer att göra lite grovarbete – behöver du hjälp med övertalning kan du bara höra av dig;-)

Inlagd: 2008-12-09, 12:31
Skriven av: Anders E

Haha, well, Kristoffer skriver när han har tid och lust. Jag skriver hela jävla tiden, fast jag inte har tid. Kan inte hjälpa’t.

Inlagd: 2008-12-09, 19:49
Skriven av: Oskar

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values