Bauer i form. Manfall i Vancouver?

Mitt första inlägg här på Skidpepp var tänkt att handla om Lukas Bauer eftersom jag tyckte det hade varit på tok för dålig mediabevakning på tjecken under försäsongen. Nu hann langd.se före, och så mycket ytterligare information har jag inte att bidra med, förutom att han tydligen har åkt formel 1 och träffat Mika Häkkinen i samband med träningsläger i Finland.

Så Bauer förefaller vara på banan och blir nog att räkna med även i vinter. Men en reaktion i likhet med Björn Lind efter Pragelato-OS kan givetvis inte uteslutas. Ett framgångsrikt år i likhet med Bauers föregående säsong generare förmodligen många sidoaktiviteter som tar tid från ordinarie träning. Hur mycket sådant Bauer har närvarat vid är dock oklart, (presskontakten valde att inte ta upp ämnet).

En intressant observation är dock att inte heller Bauer planerar att åka för-OS i Vancouver. Det här är ju faktiskt en mindre skandal i mina ögon. Vilka åker tänker dyka upp på andra sidan Atlanten och varför har FIS lagt schemat på det här sättet? En del i organisationens målsättning borde väl vara att arrangera högkvalitativa tävlingar även utanför de traditionella längdstormakterna?