Röd grupp och u-grupp heter årets landslag

Årets landslag är något mindre än förra året. Gunde pratar om elit-lag ”topplaget”. Hur som helst är det uppdelat i två delar. Röda gruppen, vilket betyder de som befinner sig bland de 30 bästa på FIS ranking (sprint eller traditionellt). Sedan har vi u-laget som är klart mindre än förra årets utvecklingslag, om man nu ska jämföra dessa två lag.

Röda gruppen
Charlotte Kalla, IFK Tärendö
Anna Hansson, Mora IK
Lina Andersson, Piteå Elit
Ida Ingmarsdotter, Åsarna IK
Anna Dahlberg, Åsarna IK
Anders Södergren, Östersunds SK
Mathias Fredriksson, AXA sportsclub
Thobias Fredriksson, Östersund SK
Emil Jönsson, Årsunda IF
Johan Olsson, Åsarna IK
Mats Larsson, Åsarna IK
Björn Lind, Hudiksvalls IF
Robin Bryntesson, Sollefteå SK

U-lag
Anna Simberg, SK Bore
Britta Norgren, Sollefteå SK
Sara Lindborg, Östersund SK
Maria Rydqvist, Östersund SK
Jesper Modin, Piteå Elit
Marcus Hellner, Gällivare skidallians

Enda direkta nykomlingen i laget är Jesper Modin som tagit steget upp från juniorlaget. Namn som man kanske hade förväntat sig är ju Peter Larsson, Rikard Andreasson, Daniel Rickardsson, Martin Larsson, Sofia Bleckur och någon av de alla grymma Fredrik:arna.