28 januari 2008, av Oskar

Grafer från 10/15k i Canmore

mens_15k_canmore.png

Här ser man att Anders Södergren körde på riktigt hårt i början och att han fick se väggen under de sista kilometerna vilket ledde till ett dyk nedåt i resultatlistan. Hade han klarat att hålla Gjerdalens rygg hela vägen i mål hade han nog varit på pallen. Marcus Hellner låg mitt i ”klungan” hela tiden och hade även han kunnat ta sig till pallen om han inte kroknat i slutet. En tredje svensk som kroknade var Johan Olsson, dock tappade han mark redan efter halva loppet.

womens_10k_canmore.png

Ingen hade en suck mot Schevchenko i 10km skate! Frågan är om ens Charlotte Kalla hade rått på henne. Anna Hansson tappade ganska jämnt mot vinnaren och det tyder väl på att hon inte kroknade utan körde på så bra hon kunde.

Uppdatering: Gjerdalen vs. Södergren (plus vinnaren)
soder_gjerdal.png

4 kommentarer till ”Grafer från 10/15k i Canmore”

Hej

Angående graferna: Sidled begriper jag (tid i minuter fram tills de går i mål) men inte höjdled? Allas kurvor pekar ju ned, även Schevchenkos på slutet.

Tack för en bra blogg om skidskytte förresten!

Inlagd: 2008-01-29, 07:28
Skriven av: Jörgen

Kan du inte fixa en graf på Gjerdalen också?

Inlagd: 2008-01-29, 09:57
Skriven av: Löwet

Jörgen, kurvorna i höjdled visar hur mycket man tappar mot den snabbaste tiden på just den sträckan. Tex åkte Petra Majdic snabbast av alla mellan sista mellantiden och in i mål, därför går Schevchenkos streck lite nedåt. Förstår du?

Löwet, nu har jag gjort en graf med Gjerdalen. Men du kan själv göra egna grafer lätt genom att klicka på bilden ovan. Då hamnar du på en hemsida som har lagt upp loppen i en JAVA-app.

Inlagd: 2008-01-29, 11:24
Skriven av: Oskar

Tack, det klarnade nu!

Inlagd: 2008-02-01, 00:15
Skriven av: Jörgen

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values