22 januari 2008, av Oskar

Dessa startar i kvällens skiathlon

Anna Hansson och Maria Rydqvist går skiathlonen som börjar 19:00 i kväll. Sändningarna startar 18:55 i SVT24. Man åker alltså först halva loppet klassiskt och sen byter man till skateskidor och fortsätter loppet i fri stil. Enligt Anders Södergren har ”Anna känning i en skuldra” men eftersom hon inte nämnt det på sin egna hemsida kanske det inte är så farligt. Det kommer att bli riktigt spännande att se Hansson i sitt första skiathlon-lopp i världscupen!

Det märks att det är en bit bort loppet går, endast 48 skidåkare i startlistan. Däremot är många av de bästa med så klart: Kuitunen, Jacobsen, Nystad, Steira, Sachenbacher, Follis, Roponen, Kowalzcyk, Saarinen osv. De tyngsta namnen som saknas är Charlotte Kalla och Marit Bjørgen.

På herrsidan är det Anders Södergren, Johan Olsson och Marcus Hellner som ska försvara de svenska färgerna. Olsson och Hellner är enligt Södergren fräscha. Han själv säger att han inte känner sig i perfekt form men vi får hoppas att det bara är snack! Herrloppet börjar 20:30 och går också i SVT24.

Herrarnas startfältet rymmer alla grymma bortsett från världscupledaren Lukas Bauer som är hemma och är sjuk.

Det känns som om hela loppet skulle gå långsamt, ja då kommer vi nog se Hellner på pallen idag. Om det däremot går i rasande fart, ja då kan vi nog se Olsson eller Södergren på pallen. Alltså, Sverige har chanser hur man än ser det! ..hoppas jag.

3 kommentarer till ”Dessa startar i kvällens skiathlon”

Knappt en timme kvar och jag har längtat till de här loppen hela dagen på jobbet. Skulle vara riktigt kul om Anna Hansson på nytt kan komma bland de tio och det skall bli spännande att se vad Maria kan erbjuda. Jag tror Virpi kommer köra stenhårt för att få lucka inför fristilen. På herrsidan hoppas jag på en gubbe på pallen men jag tror tyskarna vill ta revansch för touren.

Inlagd: 2008-01-22, 19:19
Skriven av: Andreas I.

Blev inte direkt som jag tänkt mig med Virpi och det var ju bra för världscupen. Anna gjorde ett nytt stabilt lopp. Hoppas hennes utveckling kan hålla i sig. Nu får vi hoppas på antingen stenhård körning eller promenadtempo. Men jag tror både Dementjev och Legkov blir grymt farliga.

Inlagd: 2008-01-22, 21:08
Skriven av: Andreas I.

Det var en härlig fartkänsla i bildproduktionen. Iallafall på den klassiska delen. Kändes annorlunda helt enkelt.

Inlagd: 2008-01-23, 11:45
Skriven av: jk

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values