Dopinghelvetet igen

Just som man trodde att det ändå skulle bli en ren vinter vad gäller doping, släpps bomben om att upp emot 30 elitidrottare har hängt i ett skumt laboratorium i Österrike, under året som gått, där man utfört en del illegala blodtransfusioner. En av dessa idrottare är cyklisten Michael Rasmussen som ni kanske minns blev avstängd i somras mitt under Tour de France som han då ledde. Andra som pekas ut är tyska skidskyttelandslaget samt även det tyska längdlaget. I en intervju försvarar tyska längdstjärnan Tobias Angerer sig själv med att säga att man kan kolla hans blod hur mycket man vill utan att hitta något olagligt samt att han är beviset på att man kan vara bäst utan doping. Angerer känns verkligen inte som någon dopingtyp i mina ögon, jag tror han är clean. På något sätt har jag fått känslan av att det tyska längdlaget verkar vara ett rätt så reko gäng, utan skelett i garderoben. Vad gäller skidskyttarna har jag ingen aning.

Well well, den som lever får se om det dyker upp några dopingfall snart. Hoppas inte!!

Kan även tillägga att många av Skidpepps läsare befarade att någon var dopad under Tour de Ski. Endast 12% trodde att touren var en helt ren affär…

[poll=14]

Tack ”stigbertil” för tipset!

Etiketter: