Britta Norgren i DN

I kölvattnet av Kalla-febern har journalister nu börjat söka sig runt efter andra skidåkare man kan göra reportage om. Dels kanske man har dåligt samvete för att man bara fokat på en person, men dels verkar denna hysteri lett till ett allmänt större intresse för sporten, vilket är grymt! DN har iallafall hittat Britta Norgren igen och placerat henne på förstasidan av sportdelen. Rubriken lyder ”Jag är en överlevare” och syftar på att trots överträning och sjukdomar tänker inte Norgren ge upp utan satsar vidare.

Tydligen så har Norgren blivit kvitt sjukdomen helt nu men ligger som sagt flera månader efter i träning men årets mål är att prestera bra i världscuptävlingarna i Falun i slutet av februari. Ni minns väl att det var där hon spurtade ner Bjørgen i stafetten!

Man pratar även om att det är väldigt ensamt att vara sjuk längdskidåkare, eftersom att det

”finns en oskriven regel bland skidåkare att man håller sig borta när man är sjuk. Det här året har varit fyllt med sjukdomar.”

Jag vet att jag tjatat om det förr men under hela sommaren 2007 var jag också mystiskt sjuk, från april till augusti, och det var så sjukt frustrerande eftersom det var första året på länge som jag börjat träna en hel del, speciellt orientering, och fy helvete, det var nog den deppigaste sommaren någonsin. Sjukdomar sucks, även för en motionär som jag. Kan tänka mig vilket oerhört jävla helvete det måste vara för en elitidrottare som Britta att sitta sjuk hemma framför tvn och se sina polare flasha runt i olika spår runt om i världen.

Jag önskar Britta Norgren all lycka, och att hon får vara sjukdomsfri, lång tid framöver! We miss you!