Kalla är helt sjukt bra!

kallaasiago.jpg

Charlotte Kalla stod för ännu en magiskt lopp idag nere i Asiago. Jag skulle hugga av min andra hand för att få varit på plats utmed banan. Istället kom jag hem igår till ett trasigt bredband vilket gör att jag kommer få det svårt att uppdatera skidpepp under de närmaste dagarna. Just nu sitter jag på Brasserie Elverket och snyltar.

Men tillbaka till loppet!! Kalla körde åter igen skiten av allt motstånd – nu även i sprint! Herregud tänk om den där staven inte hade krånglat i Prag, då hade vi nog sett Kalla i stor ledning inför morgondagen, men istället är hon nu fortfarande tvåa, dock inte ens en sekund efter Virpi Kuitunen som inte alls såg ut att vara i så värst bra slag idag. Hon kom näst sist i b-finalen. Kanske börjar benen darra nu när hon känner flåset i nacken från magic Kalla!! I morgon är det masstart klassisk stil och då finns det risk för att Kuitunen och hennes landsmaninnor kommer köra svinhårt för att ge Kuitunen en så stor lucka som möjligt inför söndagens Final Climb! Kuitunen lär behöva minst en minut för att med säkerhet hålla undan Kalla i den giftiga backen där den mästrar tvåans växel kommer vara bäst.

Anna Hansson var också grym som lyckades ta sig vidare till kvarten, något som hon aldrig gjort förut! Får hon bara upp maxhastigheten blir hon nog också att räkna med framöver för hon är stark! Hansson ligger nu på 19:e plats, drygt tre minuter efter Kuitunen!

Jenny Hansson var även hon riktigt bra som tog sig vidare i prologen! Det gör att hon klättrat en placering och är nu 41:a i sammandraget.

Resultat damer

Kallas megafinal på svt play

 

northugslagsmal.jpg

På herrsidan var det istället knuffar, fulkörningar och handgemäng som hamnade i fokus. Efter ett lopp där Petter Northug skurit in lite väl tidigt framför Di Centa blev det lite gnabb efter loppet och Northug slog till Di Centa minst två gånger innan trygge Hetland stoppar det hela och leder iväg Northug. Northug fylld av adrenalin tog sen hem segern i finalen. Jag måste säga att han är grym på att maxa när det behövs men vad jag har inget till övers för hans hopplösa tonårsattityd. Dags att byta sport till thai-boxning istället?

En annan incident som senare ledde till diskning var då Marcus Hellner var på full gång framåt i kvarten men blev stängd utav en ryss (minns ej vem) som på upploppet bytte spår och det får man tydligen inte göra så Hellner fick sin protest igenom och gick vidare. Han skulle iofs även gå vidare på tid om han inte vunnit protesten. Tyvärr råkade han släppa förbi några i sista kurvan i sin semifinal och lyckades aldrig hämta sig och blev förpassad till b-final, som han sen kom in som tvåa i.

Dagens mest oväntade måste nog ändå vara att Anders Södergren gick vidare från prologen! Det var sjukt kul att se honom stå där i en av startfållorna. Tyvärr har han inte den där lilla extra maxhastigheten som krävs för att hänga med resten men det var ändå riktigt coolt att se honom där! Hoppas det inte var sista gången! Kan även tilläggas att han inte blev sist i mål! Södergren är fortfarande bäste svensk i sammandraget med en 14:e plats, 2:56 efter Lukas Bauer som fortfarande leder, trots att han inte gick vidare idag.

Något annat som var oväntat var väl att Mats Larsson aldrig gick vidare från kvalet. Hur kom det sig, kan man undra? Daniel Rickardsson gick inte heller vidare idag.

Se ”slagsmålet” på SVT Play

Resultat herrar

Läs mer: DN, SvD, Aftonbladet,Expressen