02 januari 2008, av Oskar

Dags för Skidpepp att lämna touren

Det var med vemod inombords som vi lämnade Nove Mestos stadion i eftermiddag. Känslan förstärktes ordentligt när vi stod och väntade på bussen och Petter Northug kom ut från sitt hotell med sina väskor och en en stor vit kudde i famnen. Han såg trött och sliten ut och helt plötsligt kändes den där kaxiga och tuffa skidåkaren man sett i TV ganska mänsklig ändå. Han steg in i en bil och lutade sig tillbaka i passagerarsätet och inledde färden söder ut. För oss bär det tyvärr norr ut.

Ja, det har varit helt fantastiskt att få möjligheten att följa med denna säsongs Tour de Ski, men nu är det över åtminstone för vår del. I morgon när skidåkarna har vilodag och reser ned till Italien, bär det istället hemåt till Sverige för oss. Hade vi vetat att det skulle bli så här roligt att följa touren hade vi självklart haft resan till Italien bokad och klar, men nu är det som det är och vi måste hem till våra vanliga liv. Ja, jag säger vanliga, för jag måste åter poängtera hur obeskrivligt roligt det har varit här nere!

Bortsett från de magiska tävlingarna och de fantastiska prestationerna som svenskarna har visat upp, har vi även sett otroligt vackra landskap, fått lära känna många underbara människor och inte minst smakat på den fina tjeckiska ölen och maten! Just maten kanske inte var min kopp då jag är vegetarian och allt som serverades innehöll kött i parti och minut, men Johan och Johanna älskade det i alla fall!

Innan jag glömmer måste jag också tacka någon vänlig själ i det svenska laget som hittade min mobil igår utmed banan. Någon timme efter att jag insett att mobilen var försvunnen kom en ansvarig för touren in i presscentret och frågade om jag kanske tappat en mobil och berättade sedan hur någon i svensklaget hade hittat den. TACK!

Sist men inte minst, trots att vi fått träffa SVT:s Jacob Hård och Anders Blomquist på nära håll här nere har vi ändå känt en viss saknad av den känslan som infinner sig när man sitter där hemma framför TVn och dessa två män kommenterar skidtävlingar så som bara de kan göra! Det är något speciellt med det och jag säger bara ”Nedrans anåda!”

Vi hörs igen när vi kommit hem till Sverige och lycka till i resten av touren Kalla, Hansson, Hansson, Södergren, Larsson, Fredriksson, Hellner och Rickardsson! Vi håller på er!

7 kommentarer till ”Dags för Skidpepp att lämna touren”

tack för en fantastisk bevakning av tour de ski, ni var skyhögt mer läsvärda än de vanliga medierna. jag kommer sakna er närvaro under slutfasen av touren,
snubblade in på sajten av en slump, men nu är den bokmärkt. keep it up! tack.

Inlagd: 2008-01-02, 23:59
Skriven av: jonas

Tack för en schysst och personlig bevakning av touren! Efter ett tag börjar man annars tröttna på övriga mediers TT-kopierade artiklar som är identiska till 99%…

Inlagd: 2008-01-03, 03:02
Skriven av: Henke

Tack för en strålande bevakning. Det har varit en bra Tour i år och det blev ändå bättre med eran bevakning.

Inlagd: 2008-01-03, 11:46
Skriven av: Per

Tack alla som diggade våra rapporteringar! Trots att vi inte kommer vara på plats blir det inte färre uppdateringar för det! Dock kan det bli svårt att lägga ut ”dagens bilder”…

Inlagd: 2008-01-03, 13:32
Skriven av: Oskar

Tack för fin rapportering Oskar. Men misströsta inte, det har börjat snöa i Stockholm nu också.

Inlagd: 2008-01-03, 16:04
Skriven av: Joel

Tack så mycket för er rapportering! Vilka entusiaster ni är. Skidpepp var mycket roligare att följa än alla andra websidor som skrivit om Touren. Lycka till med ert arbete!

Inlagd: 2008-01-04, 16:20
Skriven av: Eva

Stämmer väl in i körens lovord, du har skrivit toppenbra inlägg! Vilka minnen som blossar upp nu när man läser det, någon vecka efter såhär. Great!

– Måste bara sticka in, är det bara jag som blev sååå avundsjuk när du beskrev mötet med Petter Northug? ;) Shit mannen, du har precis upplevt något utav en tonårstjejs dröm, och du beskriver honom som ganska mänsklig! :O Ojojoj! Hihi –

Inlagd: 2008-01-14, 20:04
Skriven av: lisa

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values