Kalla sjua i prologen

Herregud vad det gick undan i spåret idag! Strax efter att åkarna kommit ut ur stadion var de tillbaka från slingan på 3.3 km. Wroooom! Antar att det var riktigt svårt för de aktiva att veta hur de skulle disponera detta lopp då det varken var långt eller sprint. Kan tänka mig att en del gick in i sprintväggen efter några km.

Charlotte Kalla blev besta svenska på en sjunde plats 14.5 sekunder efter segrande Virpi Kuitonen. Detta betyder alltså att Kalla startar 14.5 sekunder efter Kuitonen.

dsc01465_.jpg
Sista kurvan innan mål (ber om ursäkt för den dåliga kvaliteten, hann knappt få upp kameran..)

Anna Hansson gled in på en tolfte plats, 17.4 bakom Kuitonen. Det här är Annas näst bästa placering någonsin i vc! Wehoo!

Lite sämre gick det för inhopparen Jenny Hansson som lyckades tappa över en minut på den drygt tre kilometer långa banan och gled in på en 50:e plats.

En sak jag inte förstått är om bonussekunderna till de tre främsta gäller redan i morgon eller om det bara är för sista etappen? Men om dessa sekunder endast gäller inför sista etappen har både Charlotte och Anna goda chanser inför morgonens jaktstart med så lite tid upp till ledaren. Värre blir det nog för Jenny…

Höll på att glömma alla andra utövare! Det blev alltså dubbelt finskt i topp med Kuitonen som etta och Saarinen som tvåa. Polskan Kowalczyk kom trea och Bjørgen hamnade precis utanför pallen med en fjärdeplats.

Resultat