Grafer från prologen i Tour de Ski

grafer-prolog-damer.png

Inte så mycket att säga om dessa grafer eftersom det endast var en mellantid tagen utmed loppet. Polskan Kowalczyk öppnande i sprintfart verkar det som och fick sota för det från första mellantiden in till mål. Kuitunen körde ruggigt starkt i slutet. Kan tänka mig att hon fick lite tider att gå på utmed banan eftersom Kowalczyk startade två minuter före Kuitunen.

grafer-prolog-herrar.png

På herrsidan gjorde ryssen Liashenko en Kowalczyk genom att åka sjuukt fort till första mellantiden för att sen dala ordentligt till mål. Samma sak hände Rønning (inte redovisad i grafen) som låg tvåa efter första mellantiden men dök ner till en 11:e plats i mål. Teichmann gick som vanligt lite lugnare i början än i slutet då han självklart var snabbast av alla. Under presskonferensen efter loppet sa han att han blivit beordrad att tänka på loppet som ett stafettlopp där han var tvungen att mata på max från första början, vilket han försökte med, men det gick tyvärr lite för sakta i början ändå, för han blev ju som sagt slagen av Lukas Bauer.