16 december 2007, av Oskar

Rybinsk …suck.

jonsson_rybinsk.jpg

Det är roligt att skriva om svenska skidframgångar. Inte lika roligt när det går dåligt för Sverige. Trots att jag trodde på svennarna i dagens sprint valde jag att ge mig ut på en helt underbar skridskotur norr om Uppsala och oh my god vilket bra val det var! Strålande sol och kärnis så långt man såg.

I skogarna X antal mil norr om Moskva var det inte lika strålande… Har nu tittat på det lilla som lyckades bli inspelat här hemma och det var ju verkligen ingen vacker syn. Kanadensiskan Crawfords klåpiga spurt i kvarten höll på att kosta Anna Dahlbergs avancemang men som tur var gick Anna vidare som lucky loser. Hon gick till final men där tog det slut. Sjätteplats blev det för henne och det är med tanke på hennes hälsena riktigt bra! Roligt att det inte var norskt i toppen utan en amerikanska! Go Kikkan, Go Kikkan!

Nästan alla svenska herrar i samma kvart gjorde ju inte saken bättre. Som tur var gick tre av dessa vidare. En glödhet Emil Jönsson hade antingen 1) ingen aning om diskvalificeringsreglerna för sprint, eller 2) ingen aning om att han var så sjukt het på gröten att han tjuvstartade två gånger om i sitt finalheat där han stod i mitten med den röda armen runt omkring sig. Herregud. Rent politiskt står jag till vänster, men när man ser så mycket röd färg börjar jag undra om jag ska byta block! Nä men skämt åsido så var det väldigt tråkigt för sporten att Emil blev diskad. Det hade ju varit så sjukt mycket roligare för alla om han hade lyckats komma iväg utan diskvalifikation.

En ljusglimt var väl Robin Bryntesson som gjorde sitt bästa lopp i världscupen genom att bli fyra i b-finalen.

Varför gick inte Marcus Hellner vidare? Sliten från igår kanske. Men det borde ju Hetland varit också? Han gick ju vidare. Iofs var Hellner bara fyra tiondelar från att gå vidare idag, dock över fem sekunder sämre än snabbaste kvaltid.

Jag har inte sagt något om lördagen men ska jag vara ärlig orkar jag inte det. Kul att Anna Hansson var bra med igen. Hon kommer gå långt! Ni som vill veta mer om lördagen kan ju läsa diskussionen, med blandad nivå, om loppet på skidsport.com.

Well well, nu har norrbaggarna sopat banan ännu en helg och det börjar minsann bli lite tjatigt! Sjukt skönt att det är ett par veckors avbrott nu så man kan glömma allt det här…

Jag säger som Elofsson, bryt ihop och kom igen.

Läs mer: DN, Aftonbladet

Jönsson blir diskad, tillika herrarnas final
Damernas final

 

10 kommentarer till ”Rybinsk …suck.”

Så makalöst korkat av Emil att man häpnar. Vad tjänar man egentligen på att fuska (det var ju faktiskt det han försökte göra) i starten? En tiodel kanske, vilket torde betyda max en halvmeter fram till första kurvan. Knappast nåt som avgör loppet.

Inlagd: 2007-12-16, 20:26
Skriven av: Johan

Jag tror inte han försökte fuska. Han var nog bara så fylld med adrenalin att han bara blåste iväg.

Inlagd: 2007-12-16, 22:09
Skriven av: Oskar

Vem tror du att du är egentligen?
tyckte du verkade vara en rolig person i början men nu början man ju fundera.
du kan ju kolla in kommentarerna på glid men varierande ”nivå”! bara för att inte alla tycker som du!
sen när du kallar dom för pajasar hoppas jag du skojjar! du skulle ju kunna lyssna vilka det är! såg ¨nån rulle med dig på youtube det är nånting att skratta åt tro inte att du är nått!/// Simon

Inlagd: 2007-12-16, 23:07
Skriven av: Simon

Simon, du måste väl ändå hålla med om att det råder varierad kvalitet bland skidsports kommentarer! Ibland är det ju rena rama paj-kastningen! Anledningen till att jag länkade dit var för att jag tyckte just den diskussionen var tillräckligt bra (med några få undantag), annars skulle jag ju inte länka dit!

Vad gäller ”pajasarna” så skrev jag så eftersom deras (jag vet vilka de är, ja) åkstil ser väldigt daterad ut om man jämför med dagens elitskidåkare. Dom orkar tex inte köra på treans växel hela vägen runt, utan går över på tvåan ganska ofta, trots att det är helt platt! Jämför det med en video med Björn Lind så kommer du nog se en stor skillnad. Jag vet att de var dåtidens bästa skidåkare och självklart skulle jag nog inte ha en suck mot dem för jag åker skidor ordentligt bara tio till tjugo gånger om året tyvärr, så visst kan man nog skratta åt min skidåkning, men vad har det med min blogg att göra? Eller måste jag tillhöra sverigeeliten för att få ha åsikter?

Du måste skilja på intresset för sporten fan och som utövare.

Inlagd: 2007-12-17, 01:00
Skriven av: Oskar

Kan även tillägga att jag fortfarande kör på samma typ av skate-sko (salomons rosa/gula) som dom i videon gör. Skorna har hållit sen jag var 16 eller vad jag nu var när jag köpte dessa. Sjukt bra kvalitet. 12 år!!

Inlagd: 2007-12-17, 01:03
Skriven av: Oskar

Oscar: Fortsätt och blogga det är kul att läsa och det är bar att du vågar skriva det du känner för…

Inlagd: 2007-12-17, 09:54
Skriven av: Löwet

nejmen ingenting i det hela var så kul.
sen så när du skriver att du skulle åka ifrån dom så får du väll ändå inte tro på att ingen har sett dina videos på youtube och tro att dina rätt så tama skämt är så roliga:D

Inlagd: 2007-12-17, 12:11
Skriven av: Simon

Grymt att du kollar på videos på mig på youtube! Jag trodde det fanns annat på internet som var mer intressant.

Inlagd: 2007-12-17, 13:24
Skriven av: Oskar

jomen att jag kollade dig på youtube var av en stoor slump letade efter skidfilmer sökte på ditt ”kodnamn” och då kom en video upp åå jag tittade :D men jag måste säga att denna blogg håller bättre kvalite än skidsport gör vilket är kul när man ska uppdatera sig inför tävlingarna.
hoppas vi inte är ovänner nu för detta hoppas du får det bra och keep up the good work :) hälsningar Simon

Inlagd: 2007-12-18, 00:35
Skriven av: simon

Jag gillar kritik så det är ingen fara, Simon. Om du inte vet vem jag är av alla i mina skidfilmer så brukar jag ha gul jacka och svarta tights, i t ex http://www.youtube.com/watch?v=81qkULwrw44

Inlagd: 2007-12-18, 19:20
Skriven av: Oskar

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values