Inför sprinten i Kuusamo, herrar

sprint_slott.png

Herrlaget har två nya i laget för årets drabbning i Kuusamo och det är Mats Larsson och Robin Bryntesson. En som inte får följa med i år är Fredrik Östberg.

 • Robin Bryntesson
 • Fredrik Uusitalo
 • Thobias Fredriksson
 • Emil Jönsson
 • Mats Larsson
 • Björn Lind

Gladast av alla att få ställa upp är nog Robin Bryntesson, som skriver i sin dagbok:

”JAAAA, så fick jag chansen å nu ska int magen krångla. Jättekul å få en chans å visa att man kan stå på ett par plankor. Min form är som vanligt rund å goo:-) Känslan i Kroppen är bättre än på mycket länge så jag ser verkligen fram mot Finlands Världs cup i helgen”

Att Brynte kan åka klassisk sprint, det minns vi från U23-VM i vintras som han vann. Han verkar vara lika taggad som sin frisyr!

Mars Larssons form är nog svajigast av svenskarna. Han var utan träning i nästan 5 veckor i september/oktober och det verkade satt sina spår med tanke på hans prestationer i stafettlag 2 i Beitostølen. Men hur han känner sig inför disciplinen sprint vet jag inte. Vi får hoppas att den är bättre.

Björn Lind visade i Düssan att han är på väg tillbaka till toppen. På lördag får vi se om det är på riktigt!

Thobias Fredriksson är alltid Thobias Fredriksson. För evigt en taktisk slugger. Frågan är hur mycket taktik som behövs i Kuusamo, det är ju mest rakt utför och sen rakt uppför? Fast iofs, för att få sig en bra position inför sista backen behövs det nog en hel del taktik.

Den som jag ser mest fram emot är nog Årsundablixten himself, Emil Jönsson, som slog i genom med dunder och brak under förra årets lopp i Kuusamo, där han var enda ickenorsk i final. Se intervjun på play från förra året. Han har tyvärr varit lite förkyld senaste tiden men har kunnat träna bra de senaste 8 dagarna. Han säger på sin hemsida:

”Med en bana som passar mig bra med mycket kupering och så har jag härliga minnen från förra året då jag kom till finalen för första gången, så det ska bli riktigt härligt att komma dit och köra för fullt!”

Fredrik Uusitalo kom 34:a förra året, alltså strax utanför plats vidare från kvalet. Jag tror han lyckas bättre i år!

Reslultat 2007

 1. Jens Arne Svartedal
 2. Odd-Bjørn Hjelmeset
 3. Tor Arne Hetland
 4. Trond Iversen
 5. Johan Kjølstad
 6. Emil Jönsson

Svenska laget 2007

 • Emil Jönsson (6)
 • Fredrik Östberg (11)
 • Björn Lind (17)
 • Thobias Fredriksson (23)
 • Fredrik Uusitalo (34)

Vad har vi att förvänta oss av årets Kuusamosprint? Well, mycket! Förra året var en besvikelse och det kan bara inte gå sämre i år. Jag menar, 5 norrmän bland de 5 bästa. Jag tycker det borde vara ett krav från hela svenska folket att den sviten bryts och Gunde lär ju stå där i långbacken och skrika upp svenskarna till målrakan.

Motståndet?

Bortsett från de hundra norrmän som är på plats blir även tyskarna Teichmann och Wenzl farliga. Eftersom jag inte vet vilka ryssar som är på plats kan jag inte direkt uttala mig om dessa men räkna med Rotchev och Devjatiarov, vinnaren från Slottsprinten, om de är på plats. Krezelok, Strandvall och jänkarna Koos och Newall får man inte räkna bort heller. Världscupledaren Josef Wenzl krockade med en skidskytt i Beitostølen och har fått något brott i axeln och blir borta från världscupen då han ska opereras snarast.

Jag kommer heja på Emil Jönsson och Odd Björn Hjelmeset! Iofs vet jag inte om Hjelmeset får starta i sprinten, men jag hoppas!

Mitt tips

 1. Emil Jönsson
 2. Børre Næss
 3. Björn Lind
 4. Odd Bjørn Hjelmeset
 5. Axel Teichmann
 6. Eldar Rønning