Två pallplatser! Vilken dag!

sodergren_beito.jpg
”Så ja!” (enligt skidsport.com)

Det här borde vi göra till tradition! De svenska damerna börjar med att sätta standarden med t ex en pallplats. Sen gör herrarna likadant. Vi såg det i Düsseldorf och vi ser det idag igen! Får vi se det i morgon också?

Nu hann jag inte med något tips för damernas lopp men jag hade nog inte vågat sätta Charlotte Kalla på pallen, men my god hon tog den! Och bara nio tiondelar från silvret. Vilken inledning på distanscupen för underbara norrskenet Kalla! Jag säger bara en sak, ju tuffare banor desto bättre går det för henne. Jag längtar redan till Final climb på Tour de Ski och mördarbacken i Falun!

Även roligt att Anna Hansson med sin 24:e-plats lyckades ro hem lite världscup-poäng i sitt första vc-lopp utanför Sverige!! Grattis! Maria Rydqvist blev 37:a, Sofia Bleckur 55:a och Maria Gräfnings 62:a.

Det gick även bra för norskorna, fyra stycken inom de tio bästa! Det verkar även som att Bjørgen är tillbaka i gammal god form igen. Skönt, för då har Kalla någon att slåss mot när det kommer till fri stil!

Top tio damer

 1. Marit Bjørgen
 2. Vibeke Skofterud
 3. Charlotte Kalla
 4. Valentina Shevchenko
 5. Arianna Follis
 6. Astrid Jacobsen
 7. Justyna Kowalczyk
 8. Riitta-Liisa Roponen
 9. Claudia Kuenzel-Nystad
 10. Therese Johaug

Herrarnas lopp

Det var en del som inte trodde på mitt tips inför dagen. Jag trodde själv kanske inte riktigt att Anders Södergren skulle ta bronset, men han var väl inne på sidan igår och kollade vilken plats han skulle hamna på och bestämde sig för följa mitt val! Bra gjort Anders!! Det var så fantastiskt att se honom på pallen igen, jag tror jag fick tårar i ögonen. Jag vet inte vad det är men jag tycker Södergren knäcker! Lita på att han kommer gå bra nästa helg också i Kuusamo då det är klassiskt som gäller. För med tanke på hur sjukt bra han körde klassiskt i Bruks förra helgen kanske ingen kommer kunna hindra honom från att kliva upp ännu högre på pallen!

Bra kört av Johan Olsson också! 10:e plats!! Marcus Hellner verkade satsat allt på ett kort (friskt vågat, hälften vunnet, kan man också säga) och kört järnet från första början men tyvärr höll det inte hela vägen denna gång, 37:a blev han, men nästa gång Hellner! Kanske inte nästa helg, men nästa fristilslopp! Rikard Andreasson blev 57:a och Kalle Gräfnings blev 75:a. Så med andra ord blev det 1-0 till Maria mot Kalle i syskonkampen denna gång. Eller det beror ju på hur man räknar så klart.

Tillbaka till mitt tips från igår, Jag satte ändå fem av de tio bästa, även om det bara var Södergren som hamnade på exakt rätt plats. Pinsamt att jag glömde bort Tjeckien igår…

Topp tio herrar

 1. Axel Teichmann
 2. Lukas Bauer
 3. Anders Södergren
 4. Rene Sommerfeldt
 5. Ole Einar Björndalen
 6. Toni Livers
 7. Tord Asle Gjerdalen
 8. Tobias Angerer
 9. Morten Eilifsen
 10. Johan Olsson

Läs mer om herrloppet: längd.se 1 2, DN, SvD, Aftonbladet
Läs mer om damloppet: Längd.se, DN, SvD, Aftonbladet