Lind nobbar Tour de Ski

Aftonbladet ”avslöjar” i en intervju med Björn Lind att han förmodligen kommer skippa Tour de Ski i år. Jag kan tänka mig att det är de nya reglerna som ställer till lite problem för honom. I år måste man ju hålla sig inom 15% av vinnarens tid i varje lopp för att få fortsätta touren. Förra året körde han bara på max när det var sprintlopp och till några sprint-bonusar på de längre etapperna. Resten av etapperna söndagskörde han runt med sina sprintkollegor Peter och Thobias.

Till Aftonbladet säger han att

”Istället stället för touren är det ett bra läge att ligga på hög höjd, troligen i Livigno eller Seiser-Alm, och ladda inför de tävlingarna. Det [Tour de Ski] är inte upplagt eller tilltalande för sprintarna alls. Jag tror många av oss kommer att stå över touren.”

Får han med sig sin mekonomen-sprint-hälft Thobias också? Och vad säger sprintgutta?