Inför Düsseldorf, damsidan

Min plan var att skriva en likadan text om damerna inför Düsseldorf, men efter gårdagens fullspäckade festkväll som slutade alldeles för sent i morse, blev det svårt att få ur sig något vettigt. Det jag vill komma till är att jag inte tillhör den patriarkala skidentusiaster som ger herrsporten mer plats. Så det var alltså inte av slöhet denna text inte blir lika omfattande som herrarnas dito.

Som på herrsidan så drar vi igenom lite odds!

Marit Bjørgen
Arianna Follis
Virpi Kuitunen
Natalia Matveeva
Anna Dahlberg
Evgenia Shapovalova
Britta Norgren
Chandra Crawford
Petra Majdic
Mona-Liisa Malvalehto
1.80
3.75
5.50
6.00
18.00
26.00
34.00
34.00
41.00
41.00

Till skillnad från herrsidan är Norge och Sverige inte lika dominerande. Marit är självklart lågoddsare eftersom hon vann förra året, därefter ser man en rad olika nationer och det är super. Det är också intressant att Anna Dahlberg har så pass ”låga” odds, trots att hon inte ens var med förra året.

Länder

Norway
Italy
Finland
Russia
Sweden
1.74
3.70
5.30
5.30
17.00

Här kommer Sverige först på femte plats. Buhuu..

Förra årets trea Ella Gømle är sjuk och kommer inte till start. Men det gör däremot Chandra Crawford (OS-guld) som inte var med förra året. Magnar Dalen berättar för langd.se att finska laget ska bo på en ångbåt i floden Rhen så blir det blåsigt kan det nog påverka prestationerna! Helt klart spännande

Nä nu är klockan för mycket. Orkar bara inte skriva mer. Vi håller tummarna för att svenskorna levererar! Jag tippar på högst placering av Britta, sen är det helt klart öppet mellan Anna, Lina och Charlotte, tror jag. Ida kanske skräller lite också! Vad tror ni?