Inför Düsseldorf, herrsidan!

Det kan bara inte gå lika dåligt för Sverige i år som det gjorde förra året. Då var bästa svensk på 16:e plats (Mikael Östberg). Jag och några vänner satt bänkade hemma framför TV:n och slamrade med en koskälla och varje gång vi slamrade extra hårt så föll någon svensk. Ja, för ni minns väl hur varenda jävel från svedala ramlade, och ramlade, och ramlade! Ungefär som under VM i vintras. Efter den tävlingen vågade jag inte använda koskällan mer! Aldrig mer!

Så hur kommer det gå på lördag?
Well, vi börjar med oddsen. På Bet365.com tror man på dessa odds:

Øistein Pettersen
Eldar Rønning
Peter Larsson
Petter Northug
Thobias Fredriksson
Björn Lind
Tor Arne Hetland
Emil Jönsson
Christoph Eigenmann
Andrew Newell
3.50
5.00
7.00
8.00
9.00
9.00
9.00
9.00
18.00
18.00

Med andra ord mycket norskt och mycket svenskt! Och ja, det kommer nog stå mellan dessa två nationer tror jag. Teorin stärks utav nations-oddsen som ser ut så här:

Norway
Sweden
Germany
USA
Switzerland
1.54
2.45
18.00
18.00
18.00

Vilka hot finns det mot den svensk-norska dominansen?
I söndagens sprint i Mora tog Andrew Newell hem segern. Kanske inte helt oväntat med tanke på att konkurrensen från andra landslag var minimal. Däremot tror jag ändå att han är att räkna med inför helgen. Tydligen så körde han så hårt att han spydde mellan heaten! Sen så har vi ju alltid Angerer som på hemmaplan nog kan ställa till med en hel del jobbiga grejer. Frankrike har sin Roddy Darragon och italien Christian Zorzi. Värt att hålla koll på är även ryssen Mickail Devjatiarov, ni minns han som knäckte alla på Slottsprinten i vintras. Om han startar eller inte har jag ingen aning om. bockteich.jpg Samma sak gäller Teichmann som, om jag läst rätt, blivit sjuk. Annars så har ju Grunge-Teichmann har rakat av sig bockskägget! Kan det betyda att han sparar in några hundradelar nu, eller kan skägget ha varit av en aerodynamisk typ och han nu kommer förlora värdefull tid? Vad vet jag!

Och så har vi Norge
Hela 10 man stark är herrtruppen som åker till Düsseldorf, och det känns som om alla är lika farliga! Vi har alltid lika och läskiga Hetland, vi har Rønning, som vann förra årets lopp. Vi har Pølsa, som sprang naken efter förra årets lopp. Vi har Kjølstad, Næss, Northug, och Iversen:

”Jeg har aldri vært høyere enn nummer 8-9 i Düsseldorf. Men jeg er i bedre rute i år enn tidligere år og målet er en finaleplass for å sikre meg så mye poeng som mulig.”

Och Ola Vigen Hatte-fnatte-stad:

”I år har jeg sluppet unna sykdom og merker at jeg stiller mye sterkere i år enn i fjor da jeg slet med kyssesyken.”

Sverige då?
Börn Lind är sjukt taggad. Efter en värdelös säsong med mer reklamjippo än skidor finns det bara en plats som duger, förstaplatsen:

”Det finns väl de som trott att man var slut. Man vill visa att de har haft fel.”

Peter Larsson lär ju vara sjukt revansch-sugen efter att han blev tvungen att abdikera förra året. Nu vill han tillbaka på sin kungatron!

Thobias verkar vara nytänd i sin nya Mekonomen-uppbackning så i år lär han inte bara vara världens bästa sprint-taktiker utan även sjukt revanschsugen:

”Jag vill i alla fall hellre vinna än få någon annan placering, så är det.”

Emil Jönsson då, well han gör sin premiär i Düsseldorf vilket kanske inte är till hans fördel, men sett till hans enorma utveckling så är ingenting omöjligt! Efter lunchen som ”sprintgutta” bjöd på i Torsby sa Emil:

Vi ska bjuda igen…på något sätt senare i vinter. Hur vill jag inte gå in på.

Vi får hoppas att det påståendet inte gäller för att bjuda på pallplatser!

Marcus Hellner, ja, han kom tvåa på U23-vm i sprint senast och tja, han är ung och lika hungrig som Emil, så varför inte!

bryntee.jpgRobin Bryntesson då? Well, han klådde Hellner i U23-sprinten, och det är grymt. Annars vet jag inte så mycket förutom att han har den sjukaste frisyren av alla skidåkare! I love it! Kör han med den frippan och utan mössa i Düsseldorf, ja då är han min nya idol.