Nya startintervaller och ”leader box” i Beitostølen

FIS har tänkt prova på ett nytt system för startintervaller under världscupens premiär i de traditionella distanserna, alltså tävlingen i Beitostølen. De mindre meriterade åkarna får starta med femton sekunders mellanrum (istället för 30) och de som tillhör den röda gruppen startar med 60 sekunders mellanrum istället. Man gör detta för att, enligt FIS, göra bättre TV. Huruvida det blir bättre eller sämre kan jag tyvärr inte svara på.

En annan sak man ska testa är att härma den alpina världens system med en s.k. Leaderbox. Det är en speciell plats i målområdet där den som leder loppet ska hänga. Det verkar coolt, för jag älskar när man under slalomtävlingar får spana in de som leder och när de sen blir petade av snabbare åkare som kommer i mål och hur besvikna de blir, haha.

Etiketter: