Pitstop även under 07/08-säsongen!

picture-3_.jpg

Säga vad man vill om FIS, men när det gäller förändringar verkar de vara öppna för allt! Huruvida det är en bra sak går dock att diskutera. Enligt ussa.org (via fasterskier.com) har man utökat antal tävlingar, med s.k. pitstop, till två denna säsong: Ramsau samt Holmenkollen, där även föregående sägongs pitstop-test gick. Jag måste säga att det såg väldigt konstigt ut när de gled in och bytte skidor vid varje varv. Som en motståndare till nymodigheten masstart känns detta ganska surt eftersom man nu ger sig på tävlingarna med intervallstarter med ännu en ”innovation”.

En annan sak som rapporteras är att i teamsprint (sprint-stafetter) blir det ”lucky loser”, alltså att de fyra första lagen från varje semi går vidare plus tre resterande lag med de snabbaste tiderna.

Etiketter: