Skidåkare och folkrace??

Södergren i bilen

Bortsett från karusellen kring landslaget och allas vara med eller icke vara med, känns det som om det enda de aktiva (männen) gör bortsett från att träna (i alla fall det som dykt upp i media), är att åkafolkracestup i kvarten!

På min gata där jag växte upp bodde en av Sveriges bästa basketspelare. Hans son och jag var bra kompisar. Vi hängde mycket och han var väldigt avundsjuk på mig varje gång jag åkte upp till fjällen och åkte slalom/snowboard. Detta för att han själv aldrig kom upp till norr, och det berodde på att i hans fars (basketspelaren) kontrakt med sin klubb stod det bland annat att han inte fick åka skidor eftersom det fanns risk att han ramlade och bröt benet, vilket skulle sabba en hel säsong på plan. Fånigt tyckte jag och synd för min kompis!!

Vad har det nu med folkrace att göra? Jo, jag kom att tänka på den här grejen nu då jag läste om folkrace-racet landlaget körde efter senaste träningslägret i Torsby. Alltså, vad händer om man krockar och det går lite snätt och man blir skadad? Fan med tanke på hur många timmar som läggs ner på träning så är det väl inte riktigt värt att sabba en hel säsong bara pga lite bil-skoj?

Fast, det är ju klart att skidåkarna ska få ha lite roligt ibland, plus att det kanske inte är så farligt som det låter med folkrace, eller? Man blir ju dock lite orolig när man läser saker som:

”Anders tog starten. Men när vi skulle börja kampas i första kurvan blev jag påkörd och snurrade.”
och

”För säkerhetens skull så startade vi med 10 sekunder lucka för att undvika wiplash skador, men hornen i pannan kom ut ändå.”

Etiketter: