Fantasy Skigames 2023/24


Vad är Fantasy Skigames?

Det är en tävling som fortlöper över hela vinterns världscuptävlingar i längdskidåkning. Du ska spela en roll som ”förbundskapten” och med 9 åkare ska du bilda ditt eget dreamteam med en förutbestämd budget som ska plocka så många poäng som möjligt under säsongen. Första deadline är 30 minuter innan första åkare startar vid världscuppremiären i Ruka. Går även att ansluta senare fast då har det missats värdefulla poäng redan. Vem vinner? Helt enkelt den som lyckats komponera sitt lag på bästa möjliga sätt och följaktligen kammat hem flest poäng. Miniligorna kan spela en mycket prestigefull kamp för er… Lycka till!

Varje deltagare ska välja 9 st åkare med en förutbestämd budget, 100 cred. Dessa åkare skall vara fördelade i följande kategorier:

1st Allroundåkare Dam

1st Distansåkare Dam

1st Sprintåkare Dam

1st Unclassedåkare Dam

1st Allroundåkare Herr

1st Distansåkare Herr

1st Sprintåkare Herr

1st Unclassedåkare Herr

1st Wildcard (Fritt val bland alla kategorier)

Det får max finnas 2st damer och 2st herrar från samma land i era lag.

Kostnaden för åkarna är i en fallande skala där de ”bästa” är dyrast.

Under säsongen är det tillåtet med 8 byten. Obs, kategori/nationsbegränsningskravet måste uppfyllas.

Byten:

8 byten är tillåtna under säsongen (fr.o.m. startskottet i Ruka). Byten innan världscuppremiären räknas ej in i era bytbegränsningar utan är helt fria (nåja, 999999 byte finns det att bolla med). Alltså är det fritt fram att byta fram och tillbaks för att hitta det ideala dreamteamet innan premiären.

När väl världscupen är i gång så börjar bytena räknas om ni byter ut en åkare mot en annan. Det går även att byta 2,3,4,5,6,7,8…åkare vid samma tillfälle, vilket betyder att byter man t ex 3 åkare vid samma tillfälle räknas det som 3 byten.

1 åkare mot 1 annan åkare = 1 byte

2 åkare mot 2 andra åkare = 2 byte

3 åkare mot 3 andra åkare = 3 byte…osv

Kom ihåg att kategoriseringskravet och landskvoten måste uppfyllas. Wildcardet är fritt fram att lägga var ni vill, vid byte av wildcard kan man byta wildcardåkaren till en annan wildcardåkare som inte nödvändigtvis måste tillhöra samma kategori som det första valet, ja inte ens könet måste vara detsamma.

Så som era lag ser ut vid första start vid varje tävlingsvecka (GW), så ser era lag ut tills tävlingsveckan/helgen är slut. Byten som görs under pågående tävlingsvecka/helg börjar ej räknas förrän nästa tävlingsveckas start. Värt att komma ihåg.

Här börjar vi: https://www.fantasyskiigames.se/ med diverse info om poängräkning med mera.

För att skapa lag, Logga in (skapa konto om du inte har, mailadress syns ej för andra deltagare, användarnamnet är vad andra deltagare kan se). Sedan så räknar jag kallt att ni går med miniligan ”skidpepp”. :)

Peter Skigames