VM-sprintstafetten

Dags för sprintstafetten! Jonna har de flesta av oss setts som given om i form men vem skulle få åka jämte henne? Meriterade Maja som är regerande världsmästare i sprintstafett sedan 2019 i par med Stina sen med Jonna 2021 och som tog sprintbronset häromdagen? Eller Ribom som tog sprintsilver men mindre rutinerad än Maja? Svaret blev:

Emma Ribom
Jonna Sundling

Damtränaren Stefan Thomson om uttagningen:

– Det är den tuffaste uttagningen vi gör på hela VM, vi petar en VM-medaljör. Det är galet tufft. Då förstår man hur starkt lag vi har. Maja har tagit det bra. Hon har förstått resonemanget. Vi ville ha Jonna på sista, hon är bra på avgörande situationer.

På herrsidan fanns flera om budet. Calle, Anger, Poromaa eller kanske Häggas? Svaret blev:

Calle Halfvarsson
Edvin Anger

Sprintstafetten körs imorgon söndag kl 11:30 (semifinaler) och 13:30 (finaler)