Trippel i fia med knuff

Historiskt och mäktig sprintdag i Planica. Otroligt glad för Sundlings skull. Lätt att tycka om henne som både skidåkare och människa. Liiite trist att det blev kubbning mellan Maja och Linn, hade varit häftigt att se dom i varsitt spår in mot upploppet. Tycker Linn såg lite vassare ut mot slutet. Intervjun med Svahn var ändå fin. Hon verkade ändå inte helt förstörd över hur loppet blev. Vilken resa tillbaka till världstoppen.

Ribom såg ju super ut hela dagen. Nu ska det tas ut sprinstafettlag. Enkla svaret är väl Ribom och Sundling. Det går väl att argumentera för Maja istället för Emma med tanke på att det är fritt och hennes tidigare meriter i disciplinen men det lutar väl starkt åt att Maja får åka Skiathlon istället där hon kommer bli 15:e. Tufft att vara sprinter i Sverige. Har sagt det förut men tåls att upprepas. Byt sprintstafetten mot en till vanlig sprint i den andra stilen eller bara lägg till det utöka programmet med en dag.

Den svenska överlägsenheten behöver utmanas. Skidstad såg bra ut hela dagen men syntes tidigt att hon slet i finalen. Sverige är ju helt överlägsna.

Trodde faktiskt Calle skulle ta ett brons idag. Men han såg riktigt matt ut i finalen. Tråkigt, kanske var hans sista riktigt fina chans i ett mästerskap. Vem vet. Tydligen ”glömde” han att äta nåt inför finalen. Haha, Calle är ju för skön ändå. Han måste ju veta vad det kommer reta folk i kommentarsfälten men är ändå helt uppriktig. Han kunde ju bara varit tyst och säga att han inte orkade. Behövs fler som Calle som inte bara säger det förväntade. Sen är det ju jävligt klantigt om man ska slarva bort en medaljchans på grund av en utebliven kexchoklad.

Grates knuff? Har bara sett den en gång men var den verkligen så farlig? Norska experten verkade varje fall vara helt säker på att det handlade om svensk korruption i domarbåset. Diskad blev han varje fall inte.

Kul bana ändå. Roligt med varierad bansträckning med rättvist upplopp. Men Satan vad mycket incidenter, lössnön gjorde sitt.Men lite så vill man ju att det ska vara när det är sprint så jag köper det.

Plus till Viaplay med studion på plats och snabba intervjuer vid bordet. Bra så.

Imorgon är det VM:s roligaste lopp va? Var längesen man såg en Skiathlon.