Inför VM i Planica – Hur många medaljer tar Sverige

Snart rullar årets höjdpunkt igång. VM i Planica. Ska erkänna att jag varit lite mätt på skidor den här säsongen. Vet inte riktigt varför. Känt mig lite som Frida vid målgången i backen. Men det behövs ju nåt typ av inför-inlägg.

Medaljmässigt så känns det ju bra. Lite som fornstora dagar. Finns ju till och med realistiska chanser på medalj i alla lopp på både herr och dam-sida. Vad är det rådande medaljrekordet?

Hittar Calle o Frida formen så kan det ju bli riktigt kul. Anger har ju en viss chans på sprinten och Wille har ju visat klass. Med ryssarna borta så är det ju en gyllene chans för rätt många att ta en medalj. Och färre norrbaggar på startlinjen ökar ju oddsen.

Ska man försöka tippa så blir det väl så här kanske. 9 medaljer. Det tar jag alla dagar i veckan. Kanske defensivt men så är jag en pessimist i grunden.

Hur många medaljer tror ni det blir?

Skid-VM torsdag 23 februari
◼ 12.00: Sprint, damer och herrar, klassisk stil, kval
◼ 14.30: Sprint, damer och herrar, klassisk stil, finalpass

2 medaljer på damsidan ska det baske mig bli. Finns ju chans på trippel men vi nöjer oss med två, nån lär väl ramla på vägen. Jonna & Maja tar det.

Skid-VM fredag 24 februari
◼ 14.00: Skiathlon, 15 km, damer
◼ 15.30: Skiathlon, 30 km, herrar

Frida och Ebba är ju givna kandidater. Ebba behöver ett bra mästerskap och formen är ju sylvass. Frågan är om Frida är tillbaka. Kvinna-kvinna borde ju passa henne bra men 1 medalj ska vi ju minst få med oss. Guld till Ebba.

Är väl också en tävlingsform som ska passa både Calle och Wille. Drar en rövare och tänker att Wille är med i en liten utbrytning och tar ett brons.

Skid-VM söndag 26 februari
◼ 11.30: Sprintstafett, damer och herrar, fristil, kval
◼ 13.30: Sprintstafett, damer och herrar, fristil, finaler

Här ska det ju bara bli guld till Sverige på damsidan. 1 medalj.

Skid-VM tisdag 28 februari
◼ 12.30: 10 km, damer, fristil,
Skid-VM onsdag 1 mars
◼ 12.30: 15 km, herrar, fristil

Inga svenska medaljer på herrsidan. Ebba och Frida bör väl ta en av pallplatserna varje fall. 1 medalj.

Skid-VM torsdag 2 mars
◼ 12.30: Stafett, damer, 4×5 km
Skid-VM fredag 3 mars
◼ 12.30: Stafett, herrar, 4×10 km

Stafett är ju stafett. Damerna borde greja det. 3 givna men vem ska få sista platsen. Ribom blir nog mitt svar. Medalj ska det bli. Herrarna fixar det tyvärr inte. Man blir fyra eller femma. 1 medalj.

Skid-VM lördag 4 mars
◼ 12.00: 30 km, damer, klassisk stil
Skid-VM sömdag 5 mars
◼ 12.00: 50 km, herrar, klassisk stil

Återigen är ju Frida och Ebba två givna kandidater. Ska man dra till med att det blir ett klassiskt minne med dubbelt upp på damsidan. 2 medaljer.