Tour de Ski etapp 2 – 2023

Sprinten är över. Viaplay trassla en del så såg inte allt. Damsidan kändes lite avslagen. Saknar verkligen Svahn och Jonna samt ryskor (vågar man säga det halvhögt). Sluta kriga och sätt Putin på en enkelresa till Haag tack.

Dahlqvist såg dålig ut hela dagen tycker jag. Fram till upploppet såklart. Fy fan vilka spurtegenskaper. Tänk att kunna åka dåligt och ändå bli tvåa. Otroligt bra. Sen kanske det säger en del om startfältet såklart. Men grymt jobbat Maja!!

Fantastisk start för Frida också. Bättre kunde man inte önska sig. Lite grämer jag mig över att både Weng och Diggins är så långt efter. Man vill ju ha en fight med de bästa. Frågan är om touren är körd för Diggins, förmodligen va?

Synd att Calle hade hundradelarna på fel sida. Men tittar man i resultatlistan så ser det inte så farligt ut framåt. Förutom Kläbo då. Blir väl fyra grupper en stund imorgon och sen tror jag det trycks ihop och då är Calle med igen. Kanske Wille också om han har en bra dag.

Apropå resultat. Kanske är det jag som är helt fis-funktionsnedsatt men hur svårt ska det vara att hitta sammandraget. Jag har googlat och gått in på FIS hemsida. Verkar svårare att hitta ett sammandrag än att valla i Val di Fiemme. Varför har man inte en tour-hemsida där man tydligt kommunicerar resultaten för http-analfabeter som mig. Eller så har jag druckit för mycket Cote de Rhône till filen ikväll.

Nåväl. Ska bli kul att se morgondagen. Känner mig pepp!

Gott nytt alla skidpeppare!

Förresten. Dagens näst bästa var väl Märtas intervju. Kul med unga åkare som åker bra. Såg lite ovan ut i kvarten men KUL. Anna Haag OS2006-känsla på intervjun efter prologen. Sugen på att se Dahl också. Hon ser vass ut även i främmande distanser. Ska bli kul att se henne i klassiskt.