Rysslands fortsatta öde

Skidsäsongen närmar sig samtidigt som Ukrainska städer fortsatt översköljs av ryskt artilleri. Skidskyttet beslutade nyligen att fortsätta avstängningen av Ryssland över nästa säsong. Gissar att längden snart också behöver kommunicera ett beslut (eller har jag missat det).

Man kan ju börja fundera på vad som krävs för att åkarna ska tillåtas tillbaka. Det finns väl några varianter. Att de kommer tillbaka hux flux redan nu ser jag som otänkbart. Man kan ju tänka sig att kriget pågår i flera år till. Vad händer då? Har svårt att se FIS hålla tillbaka Ryssland särskilt länge, inte flera år. Väl? Om ryssarna (mot förmodan) vinner kriget genom att ockupera flera områden ska de då belönas med att vara välkomna tillbaka när freden lagt sig? Ja det är ju en realistisk tanke även fast den luktar illa.

En annan variant är ju att förbundet fördömer kriget (och inte specialoperationen) i Ukraina och då kan tävla igen. Ja det hade nog landat hos mig om en säsong. Såg att de kommunicerat att de var för fred och inte våld men det räcker inte för mig. Särskilt inte när man lägger försäsongsträning på ockuperad Krim-mark.

Men att fördöma kriget går ju inte så länge Putin och diktaturens kreatur sitter bakom spakarna. Då blir det inte Krim utan nån fängelsehåla under Kreml för Välbe och gänget.

Enklast vore givetvis om Ukraina sparkade ut ryssen från ukrainskt territorium. Det kan ju hända men kommer ta tid.

Eller blir det någon variant där man tävlar under neutral flagg utan nationalsång redan nästa säsong. Skulle inte förvåna mig. Då drar man av plåstret långsamt.

Vad säger ni? Hur kommer det sluta? Hur kommer FIS lösa ryssarnas comeback och när blir den av?