Johaug avslutar sin karriär

Världens snabbaste längdåkare slutar sin karriär i Holmenkollen i helgen. Det sista loppet lär sluta som det oftast har gjort. En ensam Johaug med flagga i handen. I helgen lär hon få extra gott om tid att fira är min gissning.

Jag har aldrig sett en mer överlägsen skidåkare än Johaug. Tyvärr överskuggar ju dopingavstängningen hennes legacy i min bok. Jag har personligen aldrig trott på att hela sanningen kring läppsalvan har kommit fram.

Det har väl ändå känts som att det här var på gång. Johaug har ju blivit mer utmanad i år än på länge. Har man varit överlägsen är det nog jobbigt att känna andedräkten i nacken. OS-gulden lär ju också gjort att mättnadskänslan blivit större. En rätt naturlig avslutning på en guldkantad karriär.

Nu blir det andra bullar för Therese. Loppen lär bli mer spännande framöver. Det är ju rätt många om budet bakom Therese. Lycka till i framtiden säger vi på Skidpepp.