Inga svenskar i Tiumen

Tack och lov har Sverige idag meddelat att vi inte åker till Putlers diktatur och ställer upp i några längdtävlingar. Att FIS tar längre tid på sig att ställa in tävlingarna är väl inte oväntat. Det lär väl ske men säkert senare än vad som hade behövts.

Idrott är såklart politik och har alltid varit det. Däremot har jag aldrig tyckt att utövarna ska utkrävas ansvar för att de vill tävla. Det är upp till förbunden och staterna att bestämma när det är lämpligt att inte delta. Sverige skulle också kunna ta och byta dräkter och åka i blå-gult för att visa solidaritet med det ockupationshotade Ukraina.

Ryssarna då, hur gör man med dom. Jag har inget emot Bollen och company så
Länge dom inte tar sida för diktaturen offentligt. De bör få tävla men det ska fan ICKE hissas några ryska flaggor och några ryska sånger ska inte spelas några arenor. Man får lösa d på nåt annat sätt. ROC kanske får leva kvar eller nåt. Skit ska skit ha.